Dikkat Son 5 gün

Her an her şeyin olduğu Türkiye’nin sağlık sisteminde 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren özel hastanelerde avuç izi olmayan SGK’lıların tedavileri yapılmayacak. Bu sebeple bu ay sonuna kadar avuç izi tanımlamasına geçmiş olmanız gerekiyor.

4 MİLYON 400 BİN BAŞVURU DOĞRULANDI

12 Nisan 2013 tarihinden bugüne yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi biyometrik kimlik ile kayıt altına alındı. Yine bu yöntemle yaklaşık 4 milyon 400 bin başvuru doğrulandı. Kurumun bu sistem sayesinde tedavi harcamalarında önemli oranlarda tasarrufa geçmeye başladığı öğrenildi.

1 ARALIK SON GÜN

Özel sağlık tesislerinde 01.12.2013 tarihi itibariyle biyometrik kimlik doğrulaması yapılmadan muayene provizyonu verilmeyecek. Bu da demek oluyor ki avuç izini tanımlatmayan hastalar özel hastanelerde sıkıntı yaşayacak. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, 12.04.2013 tarihindeki duyurusu sonrasındaki ilk başta 20 pilot ilde uygulanan biyometrik doğrulama sistemi, 01.09.2013 tarihinden itibaren ise özel sağlık tesislerinde olmak üzere tüm Türkiye’de geçildi. Biyometrik kimlik doğrulama sistemine üniversitelere bağlı hastanelerde de 01.09.2014 tarihine kadar geçilmiş olacak. 01.12.2013 tarihi itibariyle yine 2. Basamak özel sağlık tesislerinde biyometrik kimlik doğrulaması yapılmadan muayene provizyonu verilmeyecek.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Hastanelere müracaat aşamasında, acil hallerde ise acil halin sona ermesinden sonra, “nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaporttan” biriyle kimlik tespiti ve biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılacak. Kişilerin hastanelere müracaatı sırasında ilk avuç içi damar okuma sisteminden elde edilen biyometrik verinin veri tabanına kayıt işlemi hastanelerce yapılacak. Hastane ve sağlık sunucuları, ilk biyometrik verinin kurum veri tabanına kayıt işleminde hastalardan taahhüt belgesi almak zorunda olacak. Kimlik tespiti, biyometrik kayıt işlemi veya biyometrik kimlik doğrulama işlemini usulüne uygun yapmayan ve bu nedenle bir başka kişiye sağlık hizmeti sunulması nedeniyle SGK’nın zarara uğramasına sebebiyet veren kuruluştan ödenen tutar geri alınacak. Kendi adına başkasının sağlık hizmeti almasını sağlayan kişiden tedavi ücretinin iki katı kanuni faiziyle tahsil edilecek. Bu kişiler hakkında SGK’yi zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunulacak.

 

1878-hastanelerde-avuc-ici-damar-okuma-sistemi-kon-3755308_o avuc_ici

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.