Didim’de Konu “Ege’de Barış ve İletişim”

Türk- Yunan dostluğunun gelişmesi için yıllardır mücadele eden Ege’de Barış ve İletişim Derneği üyeleri, derneğin ‘Olağan Genel Kurulu’ için Didim’de bir araya geldi.

 

Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan genel kurul toplantısına Ege’de Barış ve İletişim Derneği Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, derneğin kurulmasına öncülük yapan Dikili’nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama’nın eski Belediye Başkanlarından Sefa Taşkın, Didim eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Bornova eski Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog Engin Önen, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, derneğin kurucu üyeleri Murat Mumcu ve Nilgün Alpaslan katıldı.

 

Genel Kurula gelen başkanlar ve dernek üyeleri ilk olarak Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı makamında ziyaret ederek, yapılan ev sahipliği ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdiler.

 

SOYER; EN DEĞERLİ ARMAĞAN BARIŞ

 

Ege’de Barış ve İletişim Derneği Başkanı Tunç Soyer ise konuşmasında; “Hepimiz biliyoruz ki barış hiç kimsenin bizlere hediye edebileceği bir şey değil. Bu dernek her iki kültürün barış ve kardeşlik duygularıyla bir arada yaşamasını amaçlamış bir oluşumdur. Bu dernek bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz en değerli armağanın barış olduğunun bilinci içerisindedir” dedi.

 

 

ÖZGÜVEN; VATAN HAİNİ DEDİLER

 

Olağan Genel Kurul Toplantısına Divan Başkanı olarak seçilen Osman Özgüven yaptığı açılış konuşmasında “12 Eylül karanlığından sonra aşırı milliyetçiliğin hakim olduğu bir zamanda ‘barış’ mücadelesine başladık. Ege’nin iki yakasında yerel yönetimler düzeyinden ortak festivaller düzenledik. Bize bu dönemde vatan haini dediler. Derneğimiz bu zor şartlarda kuruldu. Bu oluşuma ve barışa katkı koyan herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

 

TAŞKIN; BAĞLARI GÜÇLENDİRDİK

 

Bergama’nın eski Belediye Başkanlarından Sefa Taşkın ise yaptığı konuşmada; “Yıllar önce feribotla karşı yakadaki dostlarımıza giderken feribotta çok az kişi olduğumuzu hatırlıyorum. Şimdiler de ise düzenlenen feribot seferlerinde yüzlerce insan yolculuk yapıyor. Dernek her iki toplumun arasında dostluk bağlarının güçlenmesi için çok önemli katkılarda bulunmuştur” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan oylamada dernek başkanlığına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden seçildi.

 

DSC_4556 DSC_4561 DSC_4581

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.