Denizcilik Eğitim Seminerleri Başlıyor

Amatör Denizci ruhunun yayılması ve geliştirilmesine destek olmak, Denizci bir toplum olabilmemiz için Amatör Denizciliğin, deniz sanat ve kültürünün geniş kitlelere öğretilmesine katkı sağlamak amacıyla; Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri Teknolojisi Enstitüsü ve Piri Reis Denizcilik Derneği ortak etkinliği olarak düzenlenen “Denizcilik Eğitim Seminerleri” bilgilerinize sunulur.

 

 

Amatör Denizci Semineri: 1988 yılında DEÜ. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde açılmaya başlanan ve yirmi yedi yılda 2500 den fazla deniz severin katıldığı Amatör Denizci Semineri Ekim 2011 den itibaren derneğin yeni yerinde, şehir merkezinde sürdürülmektedir.

  1. Dönemi 24 Şubat – 12 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

 

Gördüğü yoğun ilgi ile devam eden etkinlikte; “Gemicilik, Can Kurtarma, Yelken, Navigasyon, Meteoroloji, Gemi Makinaları, Deniz Hukuku, Telsiz, İlkyardım, Denizde yangın” konularında gerekli eğitim verilecek, Gemi idaresi ve yelken bölümlerinin denizde uygulaması yapılacaktır.

 

Amatör Denizcilik genel kültürünün geliştirilmesi amacını da taşıyan eğitimde; Denizel çevre,  Sualtı Arkeolojisi, Deniz Bitkileri, Nesli Tükenmekte olan Deniz Canlıları, Cansız deniz kaynakları başlıklarında seminerler enstitü akademik personelince sunulacaktır.

 

Katılımcılar almış oldukları eğitim ışığında, Liman Başkanlıklarının açacağı sınavlara girip,  “Amatör Denizci Belgesi” ve “ Tahditli Deniz Telsiz Telefon “ ehliyetlerini alabilirler.

 

Kayıtlar başlamıştır. Aşağıda verilen web sitelerinde elektronik ortamda kayıt yaptırmak da mümkündür. Dersler Salı ve Perşembe günleri 18.30 – 21.00 saatleri arasında Pasaport Vapur iskelesinin karşısında bulunan dernek merkezinde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi ve kayıt formu web sitesindedir.

 

Göksel Seyir (Astronomik Navigasyon) Semineri;  Piri Reis Denizcilik Derneği’nin kuruluş amaçları içinde bulunan “Amatör Denizciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması” nın bir örneği olan Göksel Navigasyon seminerinin amacı; temel bilgi ve tecrübeye sahip olan Amatör Denizcilerin önünü açmak, daha ileri seviyede eğitim almalarını sağlamaktır. Göksel Seyir Semineri; Elektronik seyir yardımcılarından bağımsız olarak açık denizde gök cisimleri yardımıyla seyir yapabilmek isteyen denizciler için planlanmıştır.

 

Göksel Seyir Semineri dernekte, Pazartesi ve Çarşamba günleri 18.30 – 20.30 saatleri arasında uygulanacaktır Göksel Seyir Semineri 24 Saat olarak planlanmıştır. Hafta da iki gün ve altı hafta sürelidir. Eğitime katılanlara kitap verilecektir.

 

Seminer ön kayıtları başlamıştır. Kayıt için bir fotoğraf gereklidir. Kayıt esnasında verilecek olan form doldurulur ve kayıt bedeli ödenir. Bu formu bilgisayar ortamında doldurup, banka dekontu ile beraber mail ekinde prdd@prdd.org adresine göndererek de kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Deniz ve Yelken Uygulamaları; Deniz ve Yelken uygulamaları Çeşme ve Teos Marina çıkışlı olarak yelkenli yatta yapılmaktadır. Temelden, gelişmişe doğru farklı programlar uygulanmaktadır. Tekneyi kullanmak için gerekli denizcilik uygulamaları ve yelkenle seyir yapabilmek için yelken uygulamalarından oluşur. Detaylı bilgiye www.prdd.org sitesinden ulaşabilirsiniz. Altı kişilik guruplar oluştuğu sürece yıl boyu devam edecektir.

 

Gemi Modelciliği Semineri; Piri Reis Denizcilik Derneği’nin kuruluş amaçları içinde bulunan “Denizcilik kültürünün ve sanatının geliştirilip, öğretilmesi” çalışmasının ilk bölümünü oluşturan Gemi Modelciliği Semineri İzmir’de bir ilki Deniz, Doğa ve Sanat severlere yaşatmaktadır.

 

Etkinlik İnciraltında bulunan Enstitü binasında yapılacaktır. Her isteyenin katılabilmesi için uygulama takvimi iki gurup halinde planlanmıştır. Eğitim haftada iki gün ve altı hafta sürelidir.

 

A Gurubu        :Salı ve Perşembe,     Saat 14,00 – 17.00

B Gurubu        :Salı ve Perşembe,     Saat 18,00 – 21,00

 

Her gurup için kontenjan 10 kişi olup, ön kayıt yapılır ve kontenjan dolduğunda uygulama başlatılır. Katılımcılar eğitmen gözetiminde kendi getirdikleri modeli veya derneğin hazırladığı modellerden edinerek yaparlar. Gemi Modelciliği Seminerine katılmak için tecrübe gerekmemekte, istekli olmak yetmektedir.

 

Tüm deniz ve doğa severleri bu özellikli eğitimlerimize bekliyoruz. Deniz Eğitim Seminerlerinin detay bilgilerini ve kayıtlarını, aşağıda verilen web sitelerinden yaptırabilirsiniz.

 

Sevdiklerinize Hayallerini Hediye edin.

 

Tel. – Fax: 0232.259 81 11                            GSM: 0533.742 83 55

 

web:   www.prdd.org                                 www.pirireisdenizcilikdernegi.com                                   

 

e-posta : celal.ustunbas@deu.edu.tr        prdd@prdd.org

 

Dernek Adres: Atatürk Bulvarı no: 150 kat: 1

                        Pasaport Vapur iskele karşısı

                        Pasaport / İZMİR         

 

 

royal prenses

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.