CHP Seferihisar İlçe Yönetimi STK Temsilcileriyle buluştu

Seferihisar’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Kent Konseyi CHP Seferihisar İlçe Yönetimi ile Seferihisar Kent Belleği ve Anı Evi’nde buluştu.

Toplantıya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Sehayder, Alevi Kültür Derneği, Üretici Kadınları Koruma ve Yardımlaşma Derneği, Sığacık Girişimci Kadınlar Derneği, Seferihisar Doğa Sanat Felsefe derneği, Sığacık Çevre Kültür Turizm ve Sivil Toplum Derneği, Ürkmez Turizm Derneği ve Kent Konseyi katıldı.

Toplantının ilk bölümünde STK‘ların Seferihisar ile ilgili projeleri, talepleri ve STK’lar tarafından tespit edilen sorunlar dile getirildi. Toplantının ikinci bölümünde ise planlanan projeleri geliştirmek, yaşanan sorunları ortak akıl ile çözüm üretme yolları üzerine beyin fırtınası yapıldı. Koordinasyon ve iletişimin sürdürülebilir olması adına bu yapılan toplantıların düzenli olarak tekrarlanması kararı alındı.

Üreten ilçe Seferihisar

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, STK’ların örgütlü toplumun dinamiği olduğunu vurgularken “Sizlerin bildiği gibi, sivil toplum kuruluşları, siyasi alandan kadın haklarına, eğitimden sağlığa, doğa, çevre ve hayvan haklarına kadar her türlü alanda faaliyet gösteren, aynı idealler doğrultusunda birleşmiş insanların kurduğu topluluklardır. Bu nedenden ötürü sivil toplum kuruluşları demokrasi için çok önemlidir.
Sizler toplum için önem arz eden, hassasiyet içeren konularda görüş oluşturarak veya sesi duyulmayanların sesi olarak önemli konuları dile getirmektesiniz. Kendi alanlarınızda yeni politikalar geliştirerek, yeni projeler üreterek siyasi ivmenin ve ilginin artmasına katkıda bulunuyorsunuz. Ne kadar etkili çalışırsanız demokrasinin güçlenmesine ve içselleşmesine, hükümet ve özel sektörün içinde bulunduğu sistemin çalışmasını sağlamakla birlikte, kamu yönetiminin demokratik biçimde etkin ve verimli şekilde çalışmasına da katkıda bulunuyorsunuz.
Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak STK’ları ve onların gönüldaşlarını değer veriyoruz ve önemsiyoruz.
Seferihisar üreten bir ilçedir. İlçemizden yola çıkarak şehrimizi ve ülkemizi daha iyiye götürmek istediğimiz bugünlerde sizlerin görüşleri ve projeleri bizler için çok önemlidir. Bu toplantıyı sizlerin görüşlerini, isteklerini ve projelerini öğrenmek ve birlikte yapabileceklerimizi paylaşmak ve planlamak için düzenledik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.