Başkan Soyer’in Kaleminden

Bayramda çok yoğun bir “linç”kampanyası yaşadım. Bu örgütlü bir kampanyaydı ve onlarca, onur kırıcı, hakaret içeren, üzücü, ağır mesajlar, mailler aldım. Linç diyorum, çünkü örneğin bu mesajın taşıdığı nefret başka bir söze ihtiyaç bırakmıyor. “Dilerim, bir sonraki bayramı çocuklarının mezarında geçirirsin. Seni başkan yapan halkın Allah belasını versin, soysuz herif”

 

Kampanya, Sokak Hayvanları Yuvasının bayram tatilinde kapılarının kilitli olması, içeride hayvanların aç, susuz kalmaları, ölen köpeğe ait görüntüler, gönüllülerin içeri girememesi vb iddialarla ortaya çıktı.

 

Birçok barınakta, hayvanlar birbirini parçalarken, çok feci koşullarda yaşam savaşı verirken ne oldu da,  olsa olsa ihmal veya kusur denilebilecek bir takım eksiklikler böyle bir kampanyaya dönüştü? Türkiye’nin belki de en güzel yuvası bu tür iddialarla yaralandı?

 

Herkesin çok ilgisini çekmeyebilir ancak meraklısı için 13 Temmuz2015  tarihli bir yazışmayı aktarmam gerek. Bu yazışma, belediyemizle, gönüllüler arasında bir güven sorunu olduğunu göstermektedir. Ne yazık ki bayramın son günü başlatılan kampanya ile bu sorun daha da derinleşmiştir. Çünkü tehdit ve gözdağıyla sağlıklı bir ilişki kurulması mümkün değildir.

 

Elbette gönüllülerin katılımı olmadan böyle bir yuvanın yaşaması da mümkün değildir, ancak güvenin yitirildiği bir ortamda birlikte çalışma imkanları ortadan kalkar. Linçe dönen bu öfke seli sağlıklı bir işbirliği sağlamanın önündeki en büyük engeldir. Buna rağmen yazılanların kişisel yanlarını bir tarafa bırakarak, ders çıkarmaya çalıştık ve bu sabah yaptığımız müdürler toplantısında  şu kararları aldık;

 

1)    Yuvanın çalışanları gözden geçirilecek, kadro yenilemesi yapılacak, yeni bir veteriner ve tam yetkili bir koordinatör görevlendirilecek.

2)    Belediyenin  koyacağı güvenlik kameraları ile 7/24 tüm yuva ve tek tek padoklar izlenecek, görüntüler belediye web sayfasından yayınlanacak ve ilgilenenler oraya kadar gelmeden kontrol edebilir hale gelecek.

3)    Gönüllü kişiler ve kurumlarla nasıl bir işbirliği içinde çalışacağımızı belirleyeceğimiz bir protokol taslağı hazırlayacağız ve destek vermek isteyen, yuvadaki hayvanlarımıza sahip çıkmak isteyen herkesin hangi usul ve esaslar dahilinde bu katkıyı vereceğini netleştirmiş olacağız, imzaya açacağız.

4)    29 Temmuz 2015 günü saat 14.00 da ilgili herkesin hem işbirliği protokolünü, hem de farklı öneri ve taleplerini konuşacağımız bir toplantı yapacağız. Bu toplantıya bu konuda söyleyecek sözü olan tüm kişi ve kurum temsilcilerini davet ediyorum.

 

Canımız gibi baktığımız hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek için daha çok gönüllüyle elbirliği ve işbirliği yapacağımız imkanların artması dileğiyle ve saygılarımla,

 

Tunç Soyer

pubg uc

3 YORUMLAR

  1. Muhattap alıp buna enerji harcamanıza bile üzüldüm ki değerli vaktinizi böyle haksız ithamlara ayırınca bu vakit ilçemiz için kayıptır. Bakın beyefendi beyefendi diyorum aman ha bunu mecazi algılamayın bey ve efendi kelimelerinden oluşan bu ifade sizi anlatmanın en güzel yolu.

    Bakın beyefendi burası siz başkan olmadan önce kaçılacak şehirdi anlamadınız mı anlatayım gençlerimiz aman Seferihisardan kurtulayım gideyim derdi şimdi yaşanacak şehir oldu. Artık gençler merak edip görmeye geliyor.

    Bakın beyefendi siz başkan olmadan önce esnaf aman merkezde bir konser festival olsada para kazansak hareketlensek der kıt kanaat geçinirdi şu an hepsinin kazancı 3 e katladı..

    Bakın beyefendi siz gelmeden önce yatırımcı kaporayı yakar yatırımdan vazgecer ne yaptık biz der kaçardı şimdi trilyonlarca lira gelen para sayesinde istihdam katlandı boşta genç yok..

    Bakın beyefendi siz gelmeden önce haftasonu herkes futbol maçlarına akar cebinde parasız derdini unuturdu şimdi herkesin pazarda üretimde tarlada işi var uyuyan dev uyandı üretime geçti..

    Bakın beyefendiz siz başkan olmadan önce Sığacıkta inler ve cinler top oynardı

    Siz başkan olmadan önce ağalar marabaya iş buyurur uzaktan izler gülerdi sizin gibi süpürgeyi eline almazdı
    Siz başkan olmadan önce İzmirde seferihisarlıyım deyince orası nerede Aydındamı denirdi
    Siz başkan olmadan önce siz başkan olmadan önce siz başkan olmadan önce… Daha devam edeyimmi ben yoruldum yazmaktan siz yapmaktan yorulmadınız o yuzden lütfen degerli vaktinizi bu sacmalıklarla ugrasmaya ayırmayın motivasyonu dusurmeyın yapacak cok sey daha

  2. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Ancak bu iftira ve hakarete dönüşürse kişinin seviyesini gösterir ve bu yapılanlar kendilerine iade edilir. Yapılanlar ,yapılacakların teminatıdır..! Yarınlar daha güzel olacaktır…!

  3. Meyve veren ağacı taşlamak fıtratımızda var.Çoğu insan sadece kendi menfaatini düşünüyor,haklı mı haksız mı buna bakmıyor.Size kolaylıklar dilerim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.