Başkan Soyer “TEDxİSTANBUL”da Konuşacak

Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının Türkiye ayağı TEDxIstanbul 18 Kasım’da Zorlu Center PSM’de gerçekleşecek. Dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlerin katılacağı konferansta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’de konuşmacı olarak yer alacak.

Dünyaca ünlü Ted konferanslarının Türkiye ayağı TEDxISTANBUL, dünyaya yön veren, paylaşmaya değer fikirleri buluşturuyor. Dünyadan ve Türkiye’den farklı alanlardaki fikir liderlerinin bir araya geleceği TEDxISTANBUL, MOMENTUM temasıyla 18 Kasım’ da Zorlu Center PSM’ de gerçekleşecek.

TED konferanslarında  bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

Dördüncü senesinde ‘’Momentum’’ temasıyla yola çıkan TEDxIstanbul,  Dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlerin katılımıyla, momentumun yaratımı, limitleri, kişiyi  hatta bir ülkeyi nereye taşıyabileceği gibi konuları bilim, sanat, spor, mizah ve teknoloji açısından ele alıyor olacak.

3 ayrı oturumda 15 konuşmacının paylaşmaya değer fikir ve deneyimlerini anlatacağı TEDxIstanbul’a 700’den fazla katılımcı bekleniyor. 18 Kasım’da gerçekleşecek konferansta şu konuşmacılar yer alacak:

 

 

 

Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı

Nil Karaibrahimgil, Müzisyen

Metin Hara, Kişisel Gelişim Uzmanı

Prof. Dr. Talat Kırış, Nöroşirürji Uzmanı

Markus Lehto, Urbanista Kurucu Ortak

İpek Soylu, Milli Tenisçi

Dave Troy, 410 Labs Kurucu Ortak

Prof. Dr. Haluk Gürgen

Iñaki Amate, Fjord Nordik, Türkiye, Rusya Bölge Başkanı 

Ferhat Çalapkulu, Türk Beyin Takımı Kaptanı

Yunus Erduran, Yetenek Akademisi Kurucu Ortak

Ersin Karabulut, Uykusuz Dergisi Editörü

Kaan Kayabalı, Onedio.com Kurucu Ortak

Duygu Kayaman, Young Guru Academy Gönüllüsü

Bahar Saygılı, Milli Triatlet, Irongirl

 

TEDx HAKKINDA:

 

TEDx, “ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla TED lisansıyla düzenlenen bir etkinliktir. TEDx etkinlikleri küçük topluluklara TEDTalks videolarını ve canlı konuşmaları bir arada izleme ve tartışma imkanı verir. TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur. Haziran 2006’dan beri TED konuşmaları ücretsiz olarak Yaratıcı Kamu (Creative Commons) lisansı ile TED.com adresinden izlenebilmektedir. Ocak 2014 tarihi itibarı ile bu konuşmalar 4 milyarın üzerinde izlenmiştir.

 

TEDx BUNY9567

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.