Aslan Payı AKP’li Belediyelere

KAPATILAN İZMİR İL ÖZEL İDARE’NİN ARAÇLARININ NASIL PAY EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

 

AK Parti’nin iktidar olduğu Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Kınık ve Selçuk’a çok sayıda kamyon, iş makinesi verilirken, 12’si CHP’li toplam 13 belediye sıfır çekti. MHP’li iki ilçe de az aldı.

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra paylaşılamayan mallar nedeniyle yaşanan tartışmalar, yeni bir boyut kazandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın oluru ile tüm taşınmazları Maliye Hazinesi’ne devreden paylaşım komisyonu, taşınır mallar olan araç gereçleri de ihtiyaçlara göre dağıttı.

Egede son söz  Fatih Yapar’ın haberine göre, araçların büyük bölümü, AK Partili 6 belediyeye paylaştırıldı. CHP’li 9 belediyeye verilen araçların çoğu eski model. CHP’li 13 belediyeye ise tek bir kürek sapı bile nasip olmadı.

Hiç almayanlar var

Eh talihsiz belediye Çeşme oldu. Çeşme’ye Valilikçe tek bir araç gereç verilmezken, Alaçatı’dan devredilen iki binek otomobil vilayet emrine alındı. Biri Valilik Yatırım İzleme Komisyonu’na, diğeri de Çevre İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, köylerin, beldelerin mal varlıklarının yüzde 99’unun ilçe belediyelerine verildiğini duyurmuştu. Oysa, araçların büyük bölümü önce Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne, oradan da ilçe belediyelerine dağıtıldı. Listenin dağıtım inisiyatifi ise Karayolları ve Valilik bürokrasisine bırakıldı. Kapatılan belde belediyelerin taşınır mallarının tamamı da bulunduğu ilçeye bırakılmadı. Köy tüzel kişiliklerine ait araçlar da bazı yerlerde geri alındı. 12 CHP’li ilçe belediyesi, İl Özel’in araçlarından bir tanesini bile alamadı.

MHP’li belediyeler

Kiraz: 2 kamyon, 1 silindir, 1 ekskavatör, 1 greyder.

Aliağa: 2 kamyon, 1 kepçe, 1 vidaniör.

 

CHP’li belediyeler

Dikili: 1 çöp toplama aracı, 1 kamyon, 1 greyder.

Beydağ: 2 kamyon, 1 greyder, 1 dozer.

Bayındır: 3 kamyon, 1 ekskavatör, 1 greyder.

Urla: 1 adet 1986 model greyder, 3 adet köy tüzel kişiliğine ait çöp kamyonu.

Bergama: 5 kamyon, 1 kazıcı, 1 asfalt distribütörü, 1 silindir, 3 greyder, 2 kepçe olmak üzere farklı amaçlarla kullanılan toplam 14 araç.

Karaburun: 1 dozer, 2 köy traktörü ve 1 kamyon.

Bornova: 1 adet 1987 model minibüs.

Tire: 2 kamyon, 1 sulama aracı, 2 vidanjör.

Menemen: 1 adet 1986 model kepçe

 

 

Bunlar da sıfırcı belediyeler

Karşıyaka, Gaziemir, Çeşme, Balçova, Karabağlar, Güzelbahçe, Konak, Narlıdere, Buca, Foça, Çiğli, Seferihisar, Bayraklı,

 

AKP’li belediyeler

Ödemiş: 1 adet dozer, 1 ekskavatör, 2 greyder, 1 asfalt distribütörü, 1 silindir, 1 yükleyici, 1 forklift, 1 kırıcı, 1 beko loder, 1 asfalt yama kamyonu, 1 çekici, 1 arazöz, 1 levha çakma kamyonu, 4 kamyon, 1 vinç, 1 kar mücadele aracı, 1 akaryakıt tankeri, 1 römork, 1 treyler lowbed.

Menderes: 1 dozer, 1 ekskavatör, 1 greyder, 2 silindir, 1 hidrolik, 1 hidrolik transpalet, 1 beko loder, 2 kamyon, 1 damber, 1 mıcır serici kamyon.

Torbalı: 1 dozer, 1 ekskavatör, 1 lastikli kepçe, 1 greyder, 1 forklift, 1 mıcır serici ve aralarında damperli kamyon, asfalt yama, asfalt yağlama, akaryakıt tankeri ile yol çizgi kamyonlarının bulunduğu 7 kamyon.

Kemalpaşa: 1 kamyonet, 1 traktör, 1 taksi, 1 otobüs, 1 minibüs, 1 süpürge makinesi, 1 ekskavatör, 1 silindir, 1 yükleyici, 1 beko lader, 1 asfalt tamir ve bakım aracı, 1 damperli kamyon, 1 greyder.

Selçuk: 1 adet dozer, 1 adet greyder, 1 adet vibrasyonlu silindir, 1 adet forklift, 1 adet damperli kamyon, 1 adet kamyon, 1 adet beko loder.

Kınık: 1 kepçe, 1 dozer, 3 kamyon, 1 asfalt yama makinesi.

 

Kaynak: Milliyet Ege

gh

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.