‘Aşağı Yarış’ bugün başladı

Yılın en uzun ve tek açık deniz rotalı yelken mücadelesi 5-9 Temmuz tarihleri arasında iki etap halinde Çengelköy (İstanbul)-Bozcaada ve Bozcaada-Sığacık (İzmir) rotasında gerçekleşecek. Yarışan tekneleri misafir edecek olan Teos Marina’da 10 Temmuz’da ödül töreni yapılacak.

TEB Özel Bankacılık desteğindeki bu yıl 49.’su yapılacak TAYK-Deniz Kuvvetleri Kupası’nda start bugün saat 13.00’de İstanbul Çengelköy’den verildi. İlk etabı 165, ikinci etabı 130 deniz mili olmak üzere toplamda İstanbul-Sığacık arasındaki yaklaşık 295 deniz mili mesafeli rotada yatlar Teos Marina’ya kadar yarışarak gelecek.

Teos Marina’da ödül töreni

IRC ve Gezi olarak iki ana grup altında toplanan filo IRC’de 0-1-2-3-4, Gezi’de ise Monohull, Katamaran ve Trimaran sınıflarında toplam 45 tekne yarışacak. İlk etap Bozcaada’da tamamlanacak. Sığacık etabının başlama düdüğü 8 Temmuz Pazartesi günü saat 09.00’da çalacak. İkinci etap Sığacık Limanı Eşek Adası genel batısında tamamlanacak. Yarışı tamamlayan tekneler, Teos Marina’da misafir edilecek.

Deniz Kuvvetleri Kupası’nın ödül töreni 10 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30’da Sığacık Teos Marina’da yapılacak.  Etabı İlk bitiren tekne FTF, IRC sınıflarında en iyi zamanı yapan tekne de BCT kupası ile ödüllendirilecek.

Koy içi yarışı izlenebilecek

Her yıl olduğu gibi Teos Marina’daki ödül töreninin ardından filonun maratonu Bodrum’a doğru devam edecek. Sahil Güvenlik DEYH (Doğu Ege Yelken Haftası) IRC Birinciliği 10-13 Temmuz tarihleri arasında Sığacık ile Turgutreis sularında yapılacak.

5’i koy içi, biri de Çakabey-938 olarak planlanan seride, 10 Temmuz Çarşamba günü Sığacık’ta iki yarış planlanıyor. Saat 11.00’den itibaren kıyıdan izlenebilecek.  11 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da Çakabey-938 yarışı başlayacak.  Bu yarış Bodrum Turgutreis’te tamamlanacak.

Tüm yarış cepten ve web’den canlı

Teknelere yerleştirilen “Tekne Takip Cihazları” ve Arvento tarafından geliştirilen yazılımla Deniz Kuvvetleri Kupası’nı cep telefonları ile tablet ve bilgisayarlardan izlemek mümkün olacak.

Cep telefonları için marketten “Arvento Race” uygulamasını indirmek ve kurmak gerekiyor. Bilgisayarlarda ise TAYK’ın internet sitesindeki “Online Yarış Takip” kutucuğuna tıklanması veya tarayıcının adres satırına https://web.arvento.com/map.aspx yazılması yeterli. Her iki uygulama da yarış süresince genele açık olacak ve şifre gerektirmeyecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.