AKP Kimlik Siyaseti Üzerinden Toplumu Bölüyor

 

CHP MYK ve PM Üyesi Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu, Seferihisar’da “Kimlik Siyaseti ve Ortadoğu” konulu konferansta konuştu. Son yıllarda toplumda insanların kimliklerine göre ayrılıştırıldığını belirten Bekaroğlu, 12 yıldır hiçbir Alevi vatandaşın hakimlik, savcılık sınavını kazanamadığını söyledi.

22 Ekim Çarşamba günü Belediye Kültür Merkezi’nde Seferihisar Belediyesi ve İzmir Düşünce Topluluğu’nun birlikte hazırladığı konferansa CHP MYK ve PM Üyesi Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Düşünce Topluluğu üyeleri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Sayın Bekaroğlu’nun burada olması bizim için çok değerli. Bizlere söyleyeceği yeni şeyler var. Bekaroğlu 90 yıllık çınarın yeni filizi. Kendisi engin bir kültürün temsilcisi. Onun söyleyeceklerine çok ihtiyacımız var. Bugün yollarımız kesiştiği için çok memnunuz. Davetimizi kırmayıp geldiği için de tüm Seferihisarlılar adına  teşekkür ediyorum” dedi.

10 YIL ÖNCE ŞAM’DA HERKES BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞIYORDU

Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu yaklaşık bir buçuk saat süren konferansında Büyük Ortadoğu projesinden başlayarak, Ortadoğu’da bugün yaşananlar ve bölge üzerinde yapılan planlardan bahsetti.  10 yıl boyunca Şam’a gittiğini ve Şam’da bugün yaşananları o günden kimsenin öngöremeyeceğinin söyleyen Bekaroğlu; “10 yıl önce Şam’da herkes barış içerisinde yaşıyordu. Kimlikler ve inanç gurupları üzerinde oynanan bir oyunla toplum birden bölündü. Kütüphanelerin, kültürün, tarihin ve 250 Bin insanın yaşamını yitirdiği bir bölünme yaşandı ve sonu belirsiz savaş devam ediyor” dedi. AKP hükümetinin kimlik siyaseti üzerinden toplumu böldüğünün de altını çizen Bekaroğlu; “12 yıldır hiçbir Alevi vatandaş hakimlik, savcılık sınavını kazanamadı. Kirlenme, barbarlaşma, öfke toplumda kaynıyor. Artık bu tablo tehlikeli olmaya başladı.  Türkiye toplumu ciddi şekilde bölünüyor. Çoraklaşmaya doğru gidiyoruz. Daha tehlikeli şeyler olabilir” dedi.

BİZ BU OYUNU OYNAMIYORUZ DEMELİYİZ

AKP hükümetinin kimlik siyasetini kasıtlı olarak yaptığını söyleyen Bekaroğlu, CHP’nin kimlik siyaseti tuzağına düşmemesi gerektiğini söyledi. Bekaroğlu; “CHP kimlik siyasetinden çıkarsa AKP’nin bu büyük oyunu bozulacak. Biz bu oyunu oynamıyoruz demeliyiz. Kimlikler ve Değerler üzerinden siyaset yapılmamalı. Siyaset “Güvenli toplum”, “ekmeği büyütme”, “özgürlükleri sağlama” hedeflerine odaklanmalı. Bu nedenle artık Türkiye’nin sosyal demokrat söylemlerle beslenen sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var. Tüm bunları başarabileceğimizi düşündüğüm için bu partideyim ve çok heyecanlıyım” dedi.

Konuşması büyük alkış alan Mehmet Bekaroğlu’na konferansın sonunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer çiçek vererek teşekkür etti.

 

DSC_1103 DSC_1118 DSC_1123 DSC_1124

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.