Abdullah Gül Üniversitesinin konuğu Başkan Soyer

Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ) düzenlediği Mimarlık Buluşmaları kapsamında, Yerel Yönetimler, Tarihi Kentler, Sağlıklı Kentler ve Yavaş Kentler paneli düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen panele, Kayseri Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Serdar Altıntuğ, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Oturum Başkanı Prof. Dr. Zekai Görgülü, Abdullah Gül Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz göreve 4 sene önce geldiğimizde öncelikle ana caddedeki tabelaları değiştirelim dedik. Ahşap üzerine çok güzel tabelalar yaptırdık. 3 ay sonra baktık biri büyük tabela koymuş. Sonra başka biride koydu. İş bozuldu. Anladım ki bu Başkan Tunç beyin talebiyle olacak bir şey değil. O insanların bunu gerçekten istiyor olması lazım” diye konuştu.
İzmir’in ticaret hacmi ile ilgili bilgi veren Soyer, “1860 yılında İzmir Akdeniz çanağındaki ticaret hacminin yüzde 30’unu yapıyor. Aynı dönemde İstanbul yüzde 12’sini yapıyor. İzmir bölgenin en büyük ticari limanı durumda bulunuyor. Anadolu’dan dışarıya bütün dünyaya hububatını, baharatını, meyvesini ve sebzesini İzmir çıkartıyor. Bunu şunun için söyledim. Bu o günden bugüne giderek düşüyor. Şuanda Akdeniz çanağında İzmir limanın rolü yüzde 2 – 2,5’lar seviyesinde bulunuyor. Bu kan kaybı bizim için çok önemli bir ders olmalı” şeklinde konuştu.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, düzenlenen panel ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tarihi Kentler ve tarihi şehirler ilk kez böyle bir platformda bir araya gelmiş oldu. Pek çok ortak paydamız varmış onu görmüş olduk. Hem katılımcıların sunumlarından hem de sonrasında katılımcıların soruların ben çok yararlandım. Tarihsel değerlere sahip çıkma bilincinin bu kadar yaygınlaşması ve güçlenmesi benim için çok umut vericiydi” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Serdar Altıntuğ ise, “Ölçek ne kadar büyük olursa olsun halkla etkileşim anlamında çalışmalar yapılmalı. Yaptığınız her şeyi sorarak, toplumun olurunu almanız gerekiyor” dedi.
Oturum Başkanı Prof. Dr. Zekai Görgülü ise, “Tarihi Kentler Birliği gerçekten çok önemli. Tarihi Kent Birliğinin bazı sorunları var. İşte eski kent, yeni kent iklimiyle karşılaşmaya başladık. Kentin eski alanlarında duyarlılık sağlayan belediyeler yeni alanlarda bu duyarlılığı sağlamıyor. Bu çok tatsız bir şey. Çok tehlikeli, bunu aşmalıyız” ifadelerini kullandı.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’da yerel yönetimler ile ilgili konuşma yaptı.

 

3

 

 

 

-EN-

Abdullah Gül University ( AGU ) Meetings organized under Architecture , Local Authorities , Historical Cities , Healthy Cities and Towns Slow panel was held.

Metropolitan Municipality, the panel assembly hall , the Secretary General of Kayseri Metropolitan Municipality, Serdar Altıntuğ , Seferihisar Mayor Tunç Soyer Tacettin Özkaraman Scratching Mayor , Chair Professor . Dr . STUDY manners, Abdullah Gül University faculty members and students. Speaking at the panel Seferihisar Mayor Tunç Soyer , “We have to work four years ago, we said when we change the signs in the main street . Very nice signage on wood made. One looked at the big table and then put three months . Put one after another . Business is broken. I understood that this is not something that is going to demand President Tunç brain . It should be the people you really want to do it , “he said .

Providing information on the volume of trade in Izmir Soyer , ” In 1860, 30 per cent of the volume of trade is in Izmir Mediterranean basin . Istanbul is 12 percent over the same period . Izmir is the region ‘s largest commercial port . Anatolia, the whole world outside hububatını , spices , fruit and from vegetables is making Izmir . I told him to prefer . It is falling steadily since then . Currently, the role of the port of Izmir Mediterranean region from 2 to 2.5 ‘ s are at . This is a very important lesson for us to be blood loss , “he said .

Seferihisar Mayor Tunç Soyer , in his assessment on the panel , ” Historic Towns and historical cities came together for the first time such a platform . We had seen him there many common denominator . After the presentations of the participants as well as participants’ questions and I benefited a lot. So spread out and strengthen the awareness of the historical values ​​is very encouraging to me , “he said .

Serdar Altıntuğ Kayseri Metropolitan Municipality, the Secretary-General said, ” No matter how large scale studies should be done in terms of interaction with the public . Asking everything you do , You need to obtain the consent of the community , “he said .
Chaired by Prof . Dr . STUDY manners , the ” Union of Historical Towns is really important. Old Town Association has some problems. Here is the old town , new town began to encounter climate . The sensitivity of the new areas of the old areas of the city, providing municipalities that sensitivity . This is a very unpleasant thing. It’s too dangerous , should overcome it , “he said .

Scratching Tacettin Özkaraman’da Mayor made ​​a speech on local governments .

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.