Emekçi Kadınlar Gününde “Kadına Şiddete Hayır”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Seferihisar Atatürk Meydanı’nda toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar ilçe teşkilatı kadına şiddete ve eşitsizliğe hayır dedi.

Seferihisar Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine Seferihisar A.D.D. üyeleri ve Seferihisar’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katıldı.

DSC_0150

Seferihisar İlçe Gençlik Kollarının kadına şiddete hayır pankartları ile geldiği meydanda gençlik kolları adına basın açıklamasını okuyan Naciye Yavuz ” Öncelikle tüm Seferihisar halkına burada bulundukları için teşekkür ederim, Bugün dünya Emekçi Kadınlar günüdür.

Kuşkusuz kadın konusu, sadece bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir.

 

Kadınlar sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak hem kadını, hem de erkeği içinde taşıyabilen bir varlık olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Her başarımızın destekçisi bizi yetiştiren, büyüten bizi her alanda olmazsa olmaz şekilde tamamlayan kadınlarımızdır. Köyden kente tarladan, meclise girdiği her işe kendi zarafetini katan kadınlar dünyamızı güzelleştiriyor ve merhamet, huzur saçıyorlar. Annelerimiz olmadan yaşanası bir hayat düşünebiliyor musunuz? Ondandır ki Cennet bile annelerin ayakları altındır buyurulmuştur.

Fakat ne yazık ki, dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte, bu ihlallerin en yoğun muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir.

 

Gerek eğitim, gerek ekonomik özgürlükler konusunda kadınların durumu düşündürücüdür.

Cinsel taciz ya da aile içi şiddet, anne çocuk sağlığı gibi durumlarda dünya çok dramatik gerçeklerle yüz yüzedir.

DSC_0147

Ülkemizde ise bir ağaç olmak zordur, bir de kadın olmak. Her iki değerli ve faydalı varlık hak etmediği durumlara maruz kalmaya mecbur bırakılır.

 

CANSEL gibi öğretmeninin tecavüzüne uğrayıp babasının silahı ile intihar etmektir,

Bir akşam minibüse tek başına bindiği için minibüsçü ve arkadaşları tarafından ÖZGECAN gibi tecavüz edilip yakılmaktır.

Zonguldak’ da NECLA SAĞLAM’ ın evinde boğazının kesilmesidir.

MÜNEVVER KARABULUT’ gibi çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunmaktır,

Diyanet işleri başkanlığının öz kızınıza şehvet duymak helaldir sözüdür.

Bir erkeğin ikinci karısı olmaktır, ve her şey olup kadın olmamaktır.

 

Türkiye’de her üç kadından biri yaşı kaç olursa olsun şiddet görüyor.

Bu durum bilimsel olarak kanıtlanmışken ve resmi rapora da yansımışken bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerektiği artık ortadadır. Ülkemizde bu tür şiddet olayları için bazı çalışmalar başlamış olsa da ne yazık ki başarısız olmuştur, mesela panik butonu uygulaması, bu sayede kaç mağdur kadının hayatının kurtulduğunu duydunuz. Hayatımızın her alanında yardımını, desteğini beklediğimiz kadınlarımızı bir gün eve neden geç geldin diye sorduğu için katletmek adalet midir? Sevgili dinleyenler, bir erkek çocuğuna kız gibisin denilince çocuk ağlamaya başlıyorsa biz kadınlar hakkında insanlara ne öğretmiş olabiliriz.

Yanımızdayken kıymetini bilmek, kaybedince vah etmekten daha iyi değil midir?

 

Bakınız 2002’de öldürülen kadın  sayısı 66 iken bu rakam 2009’un ilk 7 ayında 953’e ulaşmıştır, ve son 7 yılda kadın cinayetlerinin %1400 arttığı İstanbul kadın kuruluşları kordinatörlüğü ve tek kadın üniversitesi kadınlar derneği genel başkanı tarafından resmi kayıtlara geçmiştir. Gönül ister ki kadın erkek demeden insanca bir hayat sürelim, her şey den önce benliğimizin kıymetini bilelim. Çünkü sana ruh üflendiğinde bir kadının karnındasın, ağladığında bir kadının kucağındasın ve aşık olduğunda bir kadının kalbindesin ona güzel davranmalısın. Yaşam değerlidir ve sen kimsenin yaşama hakkını elinden alamazsın.

Öldürülen kadınlar kayboldular diye unutulmuyorlar, unutulmayacaklar. Özgürlük, güvenlik ve adalet dolu bir Türkiye’de gelecek kadınlar gününü coşku içinde kutlamak temennilerimizle,

Tüm dünya kadınlarının emekçi kadınlar günü kutlu olsun ”  dedi.

 

DSC_0139 DSC_0140 DSC_0146

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.