4. Koyun Keçi Panayırı Başladı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen “Geleneksel Koyun Keçi Panayırı”nda, koyun ve keçi sürülerinin de yer aldığı kortej yürüyüşü ilginç görüntüler oluşturdu.

Küçükbaş hayvancılık sektöründe Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olan İzmir Koyun Keçi Panayırı 4. kez kapılarını açtı. Küçükbaş hayvan sektörüne canlılık getirmesi amacıyla her yıl düzenlenen, Seferihisar başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden tarım sektörü temsilcileri ve üreticileri buluşturan Geleneksel Koyun Keçi Panayırı bu sene de renkli görüntülerle başladı.

Seferihisar Belediyesi’nin de desteği ile İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen Panayır’ın açılış programı Şehitler Çeşmesi önünde başladı. Koyun ve keçi sahiplerinin de katılımıyla burada toplanan kalabalık, Seferihisar sokakları boyunca koyun keçi sürüleri ile birlikte yürüyüş yaptı.

Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları önünde ilerleyen kortejdeki koyun ve keçiler, renkli görüntüler oluşturdu. Büyük ilgi gören kortej, kapalı pazar yeri önünde son buldu.
Burada, kurdele kesilerek pazar yerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, İzmir Valisi Mustafa Toprak,Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaaddin Yüksel, Müsteşar Yardımcısı Nihat Akdil, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sadık Küçükgünay, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı, Türkiye Kasaplar Federasyon Başkanı Fazlı Yalçındağ, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, Balıkesir borsa Başkanı Faruk Kula ve birçok koyun keçi üreticisi katıldı.

 

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni gözbebeği olarak gördüklerini, ‘‘Soğuk Zincir’’ ile toplanan süt ve ıslah çalışmalarının diğer illere yayılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Tunç Soyer ise hayvancılığın geldiği noktayı hak etmediğini, tarım ve hayvancılıkta ilerlemek için yerele yönelik politikalar geliştirilmesi gerektiğini savunarak, İzmir’de örnek çalışmaların yapıldığını ifade etti.

YETİŞTİRİCİ İZMİR’DE GÜÇBİRLİĞİ YAPTI

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer de küçükbaş hayvancılığın Orta Asya’dan getirilen bir gelenek olmasına rağmen önem olarak büyükbaşın gerisinde kaldığını ancak son yıllarda küçükbaş havyan olmayınca ülkenin et ihtiyacının karşılanamayacağının anlaşıldığını belirtti. Yaptıkları çalışmalarla üyelerini kaynaştırdıklarını ve kazançlarını arttırdıklarını kaydeden Türer, Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında dağdaki yetiştiricilere götürdükleri elektrik ile bir başka ilke imza attıklarını ifade etti.

 

DSC_0342 DSC_0358 DSC_0370 DSC_0374 DSC_0424 DSC_0431 DSC_0482 DSC_0500 DSC_0508

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.