Home Gündem İstanbul sözleşmesine Seferihisar’dan destek

İstanbul sözleşmesine Seferihisar’dan destek

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılacağına dair iddialar sonrasında tepkiler sürerken, Seferihisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe
 örgütünde yönetim kadrosunda bulunan kadınlar kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk uluslararası sözleşmenin içeriği hakkında Avukat Beyza Aydın’dan eğitim aldı.

  
Seferihisar Belediyesi Zenşiye Güler Anı Evi’nde düzenlenen toplantıya Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Yelda Celiloğlu, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediyesi Meclis Üyeleri Duygu Ulu ve Sinem Koç Karaman, Seferihisar CHP Kadın Kolları Başkanı Serap Çınar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin ve yönetim kadrosunda bulunan üyeler katıldı. 

  
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Senem Gürer Solak açılış konuşmasını yaptığı toplantıda ” Bugün bize İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgi verecek avukat arkadaşımız Beyza Aydın’a yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum; bizi kırmayarak davetimizi kabul etti. Biz bu toplantıyı çok geniş yapmak isterdik ama pandemi süreci gelişen koşullar bunu engellediği için sadece yönetim kadroları olarak bu bilgilendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz. Burada öğrendiklerimizle etrafımıza daha akıcı ve doğru bir bilgilendirme yapacağız. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, parti ana kademesi ve meclis üyelerimizle İstanbul Sözleşmesi’nin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Böyle bir amaç için burada bulunmak istemezdim


Senem Gürer Solak’ın daveti ile CHP ilçe örgütü yönetim ve meclis kademesinde bulunan kadınlara son zamanda gündemde olan İstanbul Sözleşmesi içeriği hakkında bilgi veren Avukat Beyza Aydın ” Böyle bir amaç için burada bulunmayı gönlüm istemezdi. keyifli bir sohbet daha güzel bir şey için burada toplanmak isterdim ama malesef gündem İstanbul Sözleşmesi; günlerdir herkes tartışıyor birileri karşı çıkıyor birileri destekliyor ve kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Bugün burada sözleşmenin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor, buna karşı çıkanlara neden karşı çıkıyorsunuz diye sormamız gerekiyor, karşı çıkanlar sadece eleştiriyor ama neyi eleştirdiklerini bilmiyorlar. İstanbul Sözleşmesi neden önemli çünkü bunu diğer sözleşmelerden ayıran tek bir şey var o da bağımsız bir kurul tarafından denetlenmesi ve ülkelere yaptırım yapması. Denetlendiği için ülkeler buna yatırım yaparak önemsemek zorunda, biz bunu parlamentoda yürürlüğe getiren ilk ülkeyiz, ama bunu ne kadar uyguladık ne kadar kendimize uyarladık önemli olan asıl mesele bu olmalıdır” dedi.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version