Yunan Adaları Yasaklandı

Son dönemde Yunanistan limanlarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatlara karşı Yunan PSC müfettişlerinin ön yargılı bir şekilde tutuklama kararı vermesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Deniz Haber Ajansı’nın haberine göre; özellikle, son aylarda Kos ve Rodos Limanlarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların Paris Memorandumu (Paris MoU) kapsamında yapılan denetimler sonucu tutuklanmasıyla birlikte, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önlem alma kararı aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk bayraklı ticari yatların 25 Eylül 2017 (Bugün), düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin ise 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren, Yunanistan karasularına sefer yapmasının yasaklarken, liman çıkışlarına izin verilmeyeceği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Bölge Liman Başkanlıklarına gönderilen yazıda, Türk bayraklı ticari yatların 25 Eylül 2017 tarihinden itibaren liman çıkışlarına izin verilmemesi gerektiği ifade edilirken, düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin ise 12 Ekim 2017’den itibaren liman çıkışlarına izin verilmeyeceği ve vatandaşların mağdur edilmemesi için bilet satışlarının bu tarihten itibaren yapılmaması gerektiği kaydedildi.

SON 3 AYDA 5 TÜRK BAYRAKLI TİCARİ YAT VE YÜK GEMİSİ YUNANİSTAN’DA TUTUKLANDI

Edinilen bilgiye göre; Yunanistan’ın Kos ve Rodos Adası’na sefer yapan 4 ticari yat ile Kalamaki Limanı’na sefer yapan bir yük gemisinin Yunanlı PSC müfettişleri tarafından Paris MoU kapsamında yaptığı denetimler sonucu tutukladığı öğrenilirken, 2017 yılı içinde Avrupa limanlarında tutulan gemi sayısının 13’e yükseldiği belirtildi.

Seferihisar Samos arası feribot seferleri için lütfen tıklayın, 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.