Yüksekokul Beşinci Mezunlarını Verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Meslek Yüksekokulu, 2016 yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fevziye Hepkon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Alp Timur ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

Yaklaşık 70.000 yıllık insanlık tarihinin son 10.000 yılının, eşitsizlikler üzerine kurulduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun Afrika Kıtasında başlayan macerası, en çok Afrikalıların ileride olmasını gerektirirdi ama öyle olmadı. Bazı ülkelerde tarım önce keşfedildiği halde, tarım toplumuna geç geçiş yapanlar daha ileriye gidebildi. Tarihte  bazı toplumlar çok parlak dönemler ardından çok büyük yıkımlar yaşadılar. Bugün iyice küçülmüş bu dünyada, bazı ülkelerin gelişmişlik seviyesi ile diğerleri arasında uçurumlar oluşmuş durumda.

 

Bu eşitsizlikler mutlak ve değişmez değil. Avrupa kıtası Rönesansına göre 500 yıl, Magna Carta’ya göre 800 yıl geride olduğumuz tesbiti yapılabilir. Ancak bu farklar da mutlak ve kapanmaz değil. Bu çağ bir çok açıdan insanların köleleştiği bir çağ olarak kabul edilse de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar özgürleşmenin de önünü açan bir çağ.

 

Özgürleşmenin sırrı ise, bilgi ve yaratıcılığın gücünde gizli. Yani ne kadar çok bilgi sahibi iseniz yaratıcılığınızın önü o kadar açılıyor, ne kadar çok yaratıcı olabiliyorsanız, o kadar özgür ve ilerde oluyorsunuz. Yaratıcılıkla yapılan sıçramaların sayısız örneği ile karşılaşıyoruz hergün.

 

İleriye sıçrayacağınız parlak bir geleceğe sahip olmak istiyorsanız, önce, mümkün olduğu kadar vicdanınızı diri tutun. Vicdan, merhamet, sorumluluk, adalet duygusunun karışımıdır.  Herşeyi kabullenip rahatsız olmazsanız, nasıl değiştireceğinizi merak etmezsiniz. Merak ettikçe bilginizi arttırmanız, bilginiz çoğaldıkça değiştirmek için cesur olmanız gerekecek.

 

Özetle, vicdan, bilgiyi, bilgi cesareti, cesaret özgürlük ve yaratıcılığınızı geliştirecek. Bunlar ancak çok çalışkan olmakla mümkün elbette.

 

Son olarak, iyimserliği ve dayanışmayı asla elden bırakmayın, dünyada güzel hiçbir şey kötümserlerin eseri değildir ve bu çağ tek başına kahramanlıklar çağı olmaktan çıkmıştır.

 

Unutmayın gelecek sizindir ve bu dünyada bırakacağınız bir izden, hayata atacağınız bir çentikten daha fazla sizi mutlu edecek bir şey yoktur. Onun için tribünde seyirci değil sahada oyuncu olmaya bakın. Skor yapmak istiyorsanız,

topu sevin, sahayı sevin, tribünleri, seyircileri sevin, stadı, oyunu sevin. Alkışlanırsınız.

 

DSC_1888 DSC_1911 DSC_1952 DSC_1961 DSC_1942 DSC_1955

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.