Yozgatlılar’dan Testi Kebabı

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla düzenlenen “Kültürler Buluşması” 13 Eylül Cumartesi akşamı Yozgatlılar Gecesi’yle başladı.

Seferihisar’da başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek gösterilen farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren “Kültürler Buluşması” beşinci kez gerçekleşiyor. Seferihisar Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte memleketleri, etnik kökenleri, farklılıkları ne olursa olsun, Seferihisar’da yaşayan hemşehri dernekleri bir araya gelecek ve beş gün sürecek etkinlikte hep birlikte eğlenmenin tadını çıkarıyor ve Türkiye’ye barışın bu kadar kolay olduğunu gösteriyor.

KORTEJLE BAŞLADI

  1. Kültürler Buluşması ilçe Şehitler Çeşmesi önünden başlayan ve renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş etkinliğin gerçekleşeceği pazaryerinde tamamladı. İlk gecenin sahibi olan Yozgatlılar’ın meşhur “Arabaşı” çorbası ikramıyla başladı. Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yozgat İl Dernekleri Ankara Başkanı Ahmet Koç, Ege Bölgesi Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Altunbaş, Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner, Yozgat’tan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NE KADAR ZENGİN OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ

Gecenin sunuculuğunu Yozgatlı Gazeteci-Yazar Rıfat Çakır’ın yaptığı gecede açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer;  “5 yıldır Seferihisar’da hep birbirimizle kucaklaşıyoruz, ne kadar zengin olduğumuzu görüyoruz. Türkiye’ye çok güzel mesajlar vermeye, örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner tüm Seferihisarlılara hoş geldiniz dediği konuşmasında; “5 yıldır belediyemiz öncülüğünde bu etkinliği yapıyoruz. Bu ilçede barış içerisinde yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlik daha uzun yıllar devam edecek” dedi.

Gecede ayrıca İlçe Kaymakamı Resul Çelik ve Yozgat İl Dernekleri Ankara Başkanı Ahmet Koç da birer konuşma yaptı.

Yozgatlılar Gecesi Müzik öğretmeni Dilek Güney ve öğrencilerinin hazırladığı, Seferihisar Çocuk Belediyesi ekiplerinin danslarıyla süslenen Türkü Gecesi’yle başladı. Halk ozanları Nevruz Ali Çiçek, Turgut Yılmaz ve Yozgatlı yerel sanatçı Selda Avcı konseriyle devam etti. Gecenin sonunda tüm dernek başkanları ve protokol birlikte Yozgat’ın meşhur testi kebabını kırdı.

Seferihisar Kültürler Buluşması sırasıyla Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği, Karadenizliler Derneği, Tokatlılar Gecesi ve Ahıska ve Kafkas Türkleri geceleri düzenlenecek.

 

DSC_8969 DSC_8977 DSC_9016 DSC_9028 DSC_9037 DSC_9075 DSC_9088 DSC_9109 DSC_9135 DSC_9211

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.