Yetişkin ” Sizinle Onur Duyuyorum”

Millet İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin yağmur engeline karşı Ulamış Mahalle kahvesinde Ulamışlılar ile buluştu. 

İsmail Yetişkin’i kahve buluşması sırasında CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir 24.Dönem Milletvekili Mustafa Moroğlu, Köy-Koop eski başkanı Neptün Soyer ve çok sayıda partili yalnız bırakmadı.

Ulamış çınarlı kahvehanesinde büyük bir coşkuyla karşılanan “Goca Başkan” İsmail Yetişkin her geçen gün büyüyen sevgiye karşı ” Yağmur çamur demeden burada olduğunuz için sizinle aynı yolda yürümekten onur duyuyorum, siz koca başkanı çok iyi tanıyorsunuz, nereden mi tanıyorsunuz?  Bende sizin gibi çiftçiyim arkadaşlar, bende sizin gibi elinizdeki nasırı, alnınızdaki teri biliyorum. Kiminizin sınıf arkadaşıydım, kiminizin okul arkadaşı, kiminizin elini öptüm, kiminizle beraber yürüdüm, Ulamışlılar beni tanıyor, Tunç başkanımızı tanıyor, seviyor, sayıyor. Biz de sizi yalnız bırakmadan seveceğiz.  Arkadaşlar Ulamış’ta evin hanımları evdeydi ama şimdi Ulamış’a bir bakın köy tiyatrosu kuruldu, çocuklarımız kütüphanede kitap okuyor, ders çalışabiliyor. Ulamışın kadınları, çocukları, gençleri keman çalıyor, Ulamışın halkı para kazanıyor, neden; çünkü burada bir hikâye yazdık.

Ulamışta Cumartesi pazarımızı kurduk ve bu sizin sayenizde oldu, siz sahip çıktınız biz de sonuna kadar destek olduk ve şimdi herkes buradan ekmeğini kazanıyor, sevgili arkadaşlar Ulamış halkına buradan sesleniyorum, kimse malını, mülkünü satmaya kalkmasın; çünkü buralar daha da çok değerlenecek, bu bölgenin en önemli üretici pazarı burası olacak, zira burada bir hikaye var, Ulamışın karakılçık buğdayından ekmeği ve başka yerde olmayan armolası var, biz burada yılda bir festival düzenliyorsak Ulamışlıların ekmeğine ekmek katmak için yapıyoruz.

Çay Düzenlemesi için Firma ile Anlaşıldı

 Ulamış’ta ki çay projesi için çayın içerisine yapılacak taş döşemesi için firma ile ihale yapıldı, artık bize süslemesi kalıyor, biz süslemesini yapıp çevresini değiştirip pazarımıza, ata ekmeğimize, armolamıza yakışır bir hale getireceğiz. Ulamış bir kere daha Ulamış olacak. Sayın milletvekillerimizin dediği gibi AKP’ye neden oy vermememiz gerektiğini söylediler, Çünkü neden tarım bakanımız Seferihisar’a geliyor Sığacık mahallesini geziyor, balığını yiyip ayrılıyor. Neden Seferihisar’ın mandalina bahçelerini gezmiyor. Ama tarım bakanımız kendisinin de söylediği gibi tarım bakanı olacağını kendisi de beklemiyordu çünkü tarımla bir ilgisi yoktu. Biz de tarım bakanımızdan icraat bekliyoruz da ondan sonra biberi ve patlıcanı 20 liraya yiyerek soğanı dışarıdan ithal ediyoruz. Geçmişte samanı da ithal ettik biz hepsini biliyoruz arkadaşlar biz Seferihisar’ın en önemli gelir kaynağı mandalinasını sahip çıkacağız, dalında mandalina kalmayacak.

Ulamış Kalkınma Kooperatifini Aktif Olarak Kullanacağız

Ulamış Kalkınma Kooperatifi üzerinden yapacağımız üretim ile okullara öğrencilerimize mandalina suyu dağıtacağız ve bu Seferihisar ile sınırlı kalmayacak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tunç Başkanımız ile mandalinamız her okula her çocuğa ulaşarak yeni bir tüketim yolu açmış olacağız , üreticimiz sevinecek üreticimizin dalında mandalinası kalmayacak. Ulamış’ta günde 300 litre süt çıkıyor,10 sene evvel 15 ton süt çıkıyordu neden şimdi kötü oldu çünkü hayvancılık bitti. İşte onun için biz Halksüt projesini hayata geçireceğiz, sütümüze de sahip çıkacağız, siz üreteceksiniz biz alım garantisiyle sizden alacağız, biz sizlere bu desteği vermeye hazırız, sizlerinde bize desteklerinizi bekliyoruz.

Ulamış artık göç almaya başladı, Brezilyadan bile Ulamış ismini duyup buraya yerleşen arkadaşlarımız oldu ama burası büyüdükçe geliştikçe sorunları da ortaya çıkıyor tabi hepsini biliyoruz, örneğin Ulamış’ta da otopark sorunumuz var, burada da otopark yapacağız. 10 yıl önce Ulamış mahallesine günde 300 araç giriyordu şimdi ise özellikle hafta sonları 2000 araç geliyor, bunun da farkındayız,  ben size bu vaatleri yerine getirmek için söz veriyorum ve şimdi soruyorum sizlerde Sayın Tunç Soyer’e ve bana sahip çıkmaya hazır mısınız, o zaman biz de sizinle aynı yolda yürümekten onur duyarız ” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.