Yeni Sakin Şehir Mehmetçik Oldu

Dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağı temsilcileri, yılda bir kez yapılan Genel Kurul toplantısı için Portekiz’de buluştu. Genel Kurulda, Kuzey Kıbrıs’tan Mehmetçik Belediyesi Kıbrıs’ın 3. Sakin Şehri ilan edildi.

 

30 ülkede 213 kentten oluşan Cittaslow Birliği’nin bu yılki Genel Kurul toplantısı 23-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Portekiz’in Vizela Kenti’nde gerçekleşti. Genel Kurula, Seferihisar Belediye Başkanı – Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Uzundere Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Artvin/Şavşat Belediyesi Cittaslow temsilcisi Filiz Özcan, KKTC/Yeniboğaziçi Belediyesi Meclis üyesi Atalay Aydın/Yenipazar Belediyesi Cittaslow temsilcisi Sevil Terzioğlu, KKTC/Mehmetçik Belediye Başkan Cemil Sarıçizmeli ve Cittaslow temsilcisi Halil Hepşen katıldı.

 

Genel Kurul, 24 Haziran Cuma günü Portekiz’de ISMAI (INSTITUTO UNIVERSITARIO DA MAIA) Üniversitesi’nde, Rektör Domingos Oliviera Silva tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

 

Açılış konuşmasının ardından sözü alan Cittaslow Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani  yaptığı konuşmasında İngiltere’nin AB’den ayrılma kararına değinerek; “İngiltere, Avrupa Birliği’nden ayrılmaya karar verdi. Fakat biz Cittaslow’lar olarak bir arada olmaya, kentlerimizin geleceğini, kimliğini ve doğasını korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

Genel Kurulda üyelere seslenen Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Birlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer konuşmasında şunları söyledi: “Hiçbir global sorun yerelin katkısı olmadan çözülemez. Yerelin öneminin her geçen gün arttığı dünyamızda Cittaslow’ların benzer ölçekteki kentlere örnek olmaya devam edebilmesi için ilkeleri ve felsefisiyle çizilen yol haritasına sıkı sıkıya bağlı kalıp, kendi aralarındaki dayanışmayı arttırması ve hizmet üretmeye devam etmesi gerekiyor.”

 

Genel Kurul  ikinci gün Vizela şehrinde yapılan toplantıyla devam etti. Yeni Cittaslow’ların belgelerinin verildiği toplantıda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Mehmetçik Belediyesinin belgesini  Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli aldı. Ayrıca Genel Kurulda Mehmetçik dışında Polonya’dan, Tayvan’dan ve Fransa’dan yeni Cittaslow’lara belgeleri verildi. Yeni üyelerle Cittaslow sayısı 30 ülkede 230 şehire ulaştı.

 

CITTASLOW TÜRKİYE

Seferihisar 29 Kasım 2009 tarihinde merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow birliği tarafından, yaptığı başvuru değerlendirilerek Cittaslow ilan edilmiştir.. 2016 yılı başı itibariyle Türkiye’de çeşitli bölgelerinde 11, Kuzey Kıbrıs’ta 3 Cittaslow (Sakin Şehir) bulunmaktadır.  (Seferihisar, Gökçeada, Vize, Taraklı, Yenipazar, Yalvaç, Perşembe, Akyaka-Ula, Halfeti, Şavşat, Uzundere, Lefke, Yeni Boğaziçi ve Mehmetçik)

image5

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.