Yeni başkan belli oldu

Seferihisar Çocuk Belediyesi 6. dönem belediye başkanı yapılan seçimle belli oldu. 3 adayın yarıştığı seçimde 182 çocuk oy kullandı. 87 oy alan Arda Aydoğdu Seferihisar’ın yeni Çocuk Belediye Başkanı seçildi.

Başkanlık seçimi Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve görev süresi dolan Çocuk Belediye Başkanı Melis Kumral’ın konuşmalarıyla başladı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Sevgili çocuklar, burada sizlerle gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz çalışmalar bizim için çok kıymetli.

Çocuk Belediyesi dünyaya model

Dünyanın ve Türkiye’nin bir çok yerinde çocuk belediyeleri kurmak için çalışmalar yapılıyor. Bizi Çocuk Belediyesi ile tanıştırıp bize miras bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Geçen hafta Çocuk Belediyesi öğrencilerimizin eğitmenleri ile gerçekleştirdikleri Müzik Dinletisi’ne katıldım ve tekrar tek tek öğrencilerimiz ve eğitmenleri ile gurur duydum. Onlar da şimdi bu salondalar ve oy kullanıyorlar. Çocuklarımız burada demokrasinin en temiz halini yaşıyorlar. Bugün yeni seçilecek Çocuk Belediye Başkanımıza, meclis üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum“ dedi.

Görev süresi dolan Çocuk Belediye Başkanı Melis Kumral çocuk belediyesinin kendisine çok şey kattığını belirterek teşekkür ettiği konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Kumral, başkanlara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Yeni Başkan Arda Oldu

Türkiye’de ve dünyada ilk kez Seferihisar Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Belediyesi, 6. dönem belediye başkanını çocukların oylarıyla seçti. 3 adayın yarıştığı seçimde Arda Aydoğdu 87, Yağmur Tunç 76 ve Sevginur Uluçam 19 oy almayı başardı.

Sonuçların belli olmasının ardından Arda’yı ilk tebrik eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve son Çocuk Başkanı Melis Kumral oldu. Kısaca duygularını ifade eden yeni başkan Arda Aydoğdu; “Çok heyecanlı bir seçim yaşadık. Arkadaşlarımızla dayanışma içerisindeydik. Kazandığım için çok mutluyum. Sizler için en iyisini gerçekleştirmek için çalışacağım. Aday olan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bundan böyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Seferihisarlı çocuklar yeni başkanlarını seçti
Seferihisarlı çocuklar yeni başkanlarını seçti

Seferihisarlı çocuklar yeni başkanlarını seçti

Seferihisarlı çocuklar yeni başkanlarını seçti
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.