Yavaş Mutfağın İlk Mezunları

Seferihisar’ın yöresel lezzetlerini bugünlere ve geleceğe taşıma hedefiyle başlatılan Yavaş Mutfak Atölyesi ilk kursiyerleri verdi.

Seferihisar Belediyesi, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ortaklığıyla başlatılan, Seferihisar’ın kendi değerlerini, ürünlerini ve yemeklerini kullanarak sürdürülebilir turizm alanında kapasitesini geliştirmek için yapılan  “Yavaş Mutfak”  projesi ilk mezunlarını verdi. Tepecik Mahallesi’nde açılan atölyede 13 ev kadınının katılımıyla başladı. 72 saatlik mutfak eğitimi takvimi boyunca Seferihisar’ın yöresel yemekleri olan ekmek dolması, enginar dolması, nohutlu mantı, tatlı tarhana, yuvalaça, labada dolması,  bal kabağı yemeği ve tatlısı,  mandalina tatlısı, oklavadan sıyırma ve samsades tatlısı gibi tatlıların yapımı kursiyerlere uygulamalı olarak öğretildi.

DSC_9658

Eğitim programının tamamlanmasının ardından kursiyerlere sertifikaları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından verildi. Kursiyerlerin hazırladığı yöresel yemeklerden tadan Başkan Soyer; “Seferihisar’ın muhteşem lezzetleri var. Ama bu lezzetler hep evlerde yapılmış, hiç tanıtımı, reklamı yapılmamış ilçeye gelen ziyaretçilere sunulmamış. Bizim 2009 yılında göreve gelir gelmez ilk başladığımız işlerden biri bu yemekleri evlerden dışarı çıkarmak oldu. Bunun bir turizm hareketi olduğunu, insanların bu lezzetleri tatmak için ilçeye geleceğini söyledik. Bu günü düşündüğümüz zaman Sığacık Pazarı’na her Pazar binlerce kişinin bu lezzetleri tatmak için geldiğini görüyoruz. Artık ev hanımlarımızın evlerinden çıkarak yaptıkları yemekler, tatlılarla para kazandığını bu sayede de ilçemiz turizminin hareketlendiğini görüyoruz. Şimdi bunu daha da geliştirmek için başlattığımız yavaş mutfak projemiz ilk mezunlarını verdi. Bu lezzetlerin ölümsüz olduğunu düşünüyor ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz. Burada sertifika alan kursiyerlerimiz yemeklerini www.seferipazar.com isimli sitemizden satabilecek. Ayrıca yine kadınlarımızın sadece yöresel ürünleri satacakları bir restoranı da hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

Mutfak Atölyesi Tepecik Mahallesi’nde Pazartesi ve Çarşamba günleri yeni dönem kurslarıyla eğitimlerini sürdürecek.

DSC_9630 DSC_9637 DSC_9645 DSC_9649

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.