Valilikten önemli karar

İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı kent genelinde metropol ilçeler de dahil olmak üzere onlarca bölgede jeotermal kaynak arama ihalesine çıkacak. Farklı koordinat ve alanların her biri  piyasa koşullarına göre 500 bin TL’ye kadar alıcı bulacak.

50 Bin liraya jeotermal kuyu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürekli izinleri verilen jeotermal kaynak suyu arama izinlerine bu kez İzmir Valiliği de eklendi. Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı aralarında Konak, Bornova , Buca, Çiğli, Karabağlar gibi merkez ilçelerin de bulunduğu onlarca yeri ihaleyle satışa çıkarttı.  Arama sahası ve işletme sahası olarak yapılan iki tür ihalede en çok alan Ödemiş, Tire ve Bayındır gibi ilçelerde yer aldı. Seferihisar, Balçova ve Dikili gibi mevcut jeotermal kaynakların bulunduğu alanlara da yenilerini eklenmiş oldu.

Valiliğin takvimine göre, 50 bin TL’den başlayan kiralama ve işletme ihaleleri 500 bin TL’ye kadar ulaşacak. Katılımcılar ve talep edenlerin sayısına göre bu rakamlar yukarıya çıkabilecek. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.