Vaat Değil Artık Gerçek

Soyer, 5 yılın sonunda çok uğraşarak başardıklarını söyleyerek, sıcak suyun dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

CHP Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Ürkmez’de gerçekleştirdiği mitingde, müjdeli haberler verdi. Yaptıkları çalışmalarla jeotermal enerjinin dağıtımına başlayabilecek duruma geldiklerini söyleyen Soyer Ürkmez’den tüm yatırımcılara sesleniyorum. “Gelin dünyanın en güzel bölgelerinden birine, jeotermalle akvaryum gibi bir denizin buluştuğu bu eşsiz coğrafyaya yatırım yapın” dedi.

Ürkmez mitinginde, Doğanbey ve Ürkmezliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Soyer’e Seferihisar’dan yaklaşık 700 araçlık konvoy ve binlerce kişi eşlik etti.

Belediyeye ait kuyuda yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını ve bölgeye dağıtım yapabilecek duruma geldiklerini söylediği konuşmasında; “Yılların hayali bitiyor ve başlıyoruz. Bunlar vaat değil adımlarını attığımız çalışmalar devamı. Buraya yatırımcı akacak çünkü bu bölgeyi tüm insanlık için bir sağlık turizmi merkezi ve termal seracılık bölgesi haline getireceğiz. Bunları gerçekleştirebilmek için yaptığımız hazırlıklardan da kısaca bahsetmem lazım. Önce imar planlarını ele aldık. Biliyorsunuz 25 yıldır bölgenin planları yapılır, itirazlarla bozulur, yeniden Bakanlığa gider, yeniden yapılır, yeniden bozulurdu. Bu planlar olmadan bu bölgeye turizmci gelmezdi çünkü imar plansız yatırım yapılamazdı. Biz Kültür Turizm Bakanlığından bu bölgeyi planlama yetkisini devraldık ve planları tamamladık. Turizm parselleri oluşturduk, artık yatırımcı kaçmayacak. Yatırım turistik yatak demek ve yatak olmayan bir yer turizm bölgesi olamaz.

YENİ SANAYİ SİTESİ KURUYORUZ

Turizm esnafıyla küçük sanayi esnafı da bir arada bulunamaz. Yani pansiyonlar demir doğramacı, köfteciyle marangoz yan yana olamaz. Bunun için bir küçük sanayi bölgesi planladık tüm sanayi esnafını oraya taşıyacağız. Sahillerimizi caddelerimizi sokaklarımızı turizm hizmeti için, turizm esnafına bırakacağız. Bir de tabi ki turizmin olmazsa olmazı temizliktir. Bunun için sokaklarımıza çöp süpürme makinesi ve sahillerimize plaj temizleme aracı satın aldık. 500 bin liraya aldığımız bu araçla bütün sahillerimiz halı gibi tertemiz ve bakımlı hale gelecek.

YATIRIMCILARA SESLENİYORUM

Şimdi buradan tüm dünyanın turizm yatırımcılarına bir çağrı yapıyoruz.Diyoruz ki gelin dünyanın en güzel bölgelerinden birine, jeotermalle akvaryum gibi bir denizin buluştuğu bu eşsiz coğrafyaya yatırım yapın. Geciktikçe pişman olacaksınız.

ÜRKMEZ VE DOĞANBEY’İ DÜNYAYA BİR CAZİBE MERKEZİ OLARAK SUNUCAĞIZ

Sevgili dostlar 5 yıl sonrasının fotoğrafını sizler de hayalinizde canlandırmaya çalışın. 5 yılın tecrübesiyle ve taşıdığım birikimle ve yanımdaki olağanüstü güzel ekiple o hayali gerçekleştireceğimizi biliyorum. 5 yılda yarattığımız Seferihisar markası, mucizesi ortadan. Şimdi sıra Doğanbey ve Ürkmez’de şimdi sıra Doğanbey ve Ürkmezi parlatıp Türkiye’ye dünyaya bir cazibe merkezi olarak sunmakta.

KİŞİSEL OLARAK YAT LİMANINI TÜM KALBİMLE İSTİYORUM

Size yat limanından söz etmek istiyorum biliyorsunuz bu yıllar öncesinin bir hayali. Yine yıllarca anlatılan 31. ilçe hikayesini hatırlatıyor bana. Gelin beraber hatırlayalım ne demişlerdi. Özdere, Gümüldür, Ürkmez ve Doğanbey birleşecek yeni bir ilçe olacak. Aylarca yıllarca bunu tartıştık. O zaman şöyle demiştim bir Seferihisarlı olarak ayrılmasını istemem bir şahıs olarak bana sorarsanız ayrılması doğrudur ama bir belediye başkanı olarak sorarsanız halka sormam lazım demiştim. Ve bir referandum yapmıştık. Büyük çoğunluk ayrı bir ilçe olsun demişti. Sonuçta ne oldu. Kocaman bir sıfır! Hiçbir şey olmadı. Şimdi de marinayı konuşuyoruz. Çok net söylüyorum bir vatandaş ve bir Seferihisarlı olarak Sığacık’tan sonra ilçede ikinci bir marinayı bütün kalbimle isterim. Bir belediye başkanı olaraksa projeyi inceleyip vatandaşı dinlemem lazım. Önce anlamam lazım, yeri doğru mu? Ölçek uygun mu? Ürkmez’e ne kazandıracak? Sonra da bunu halkla paylaşıp kararımızı veririz. Yani sözün kısası hele bir anlatsınlar bakalım Ürkmezliye projelerini. Geçen haftalarda bir bilgilendirme toplantısı yapacaklardı, ertelediler. Şimdi 8 Nisan’da yapacağız diyorlar umarım gelirler anlatırlar. Umarım “yeni ilçe” hikayesindeki gibi kendi kendimize gelin güvey olmayız.

BU HÜKÜMETE GÜVENMİYORUM

Bakın ben bu hükümete güvenmiyorum. Doğanbey Ürkmez belediyelerini nasıl bir gecede kapattılarsa yeni bütünşehir yasasıyla yine bir gece Ürkmez gibi 1.500 beldeyi 16.500 köyü kapatıyorlar. Bu hükümet artık meşruiyetini güvenilirliğini en mühimi itibarını yitirdi. Yolsuzlukları entrikaları sapır sapır dökülüyor ortalığa saçılıyor saçıldıkça artık bu hükümetten bir an önce kurtulma zorunluluğu da ortaya çıkıyor. Değerli dostlar diktatörlük bir kişinin milyonlar üzerinde hakimiyet kurması değil milyonları bir kişinin hakimiyetine rıza göstermesidir.  Bir tek adam diktatörlüğüne dönüşen bu hükümetten kurtulmak için ilk fırsat 3 gün sonra önümüzde. AKP kurulduğu günkü parti olmaktan çoktan çıktı artık halktan kopukluğunu halkın kaynaklarını yandaşlarına çocuklarına nasıl dağıttığını ve kirli ayak oyunlarını görmek için uzun araştırmalar yapmaya gerek yok. Kur’an-ı Kerim’de İSA suresi 72. ayette bakın ne diyor:

“Bu dünyada kör olan, Hakkı hakikati göremeyen, ahirette de kör olacaktır. Üstelik yolunu iyice şaşırmış olarak”. Daha bugün Mit müsteşarı ve Dış işleri bakanı aralarındaki konuşmaları hepinizin kulağına gelmiştir. Düzenlerini devam ettirmek için kendi ülkesinin bombalamaktan, kendi askerini şehit etmekten çekinmeyecek kadar pervasızlaşmışlar. Gelin hep beraber bir bahar temizliği yapalım ve bunlardan kurtulalım.

AKP ADAYINA GÖNDERME

Kişisel hesaplarla, kişisel kavgalarla, paçadan çekiştirip bel altından vurmalarla yapılan siyasetten artık kurtulmamız lazım. Bunu sadece buradaki huzurumuz için değil, gelecek nesiller için yapmalıyız. Çünkü belediye başkanlığı gibi görevlere talip olanlar gençler tarafından izlenir, örnek alınır. Bu çocukların siyasetten uzak kalmaması için, siyasetin iyi insanlar tarafından da yapılmasının mümkün olduğunu göstermek için seviyemize özen göstermeliyiz. Onun için yalandan iftiradan hakaretten uzak durmalıyız. Bu memleketi 10 yıl bir taşra kasabası gibi yöneten bir insan 10 yıl boyunca yaptıklarıyla yapamadıklarıyla ne Doğanbey Ürkmez ne Seferihisar için umut olamaz çünkü Seferihisar değişti, kabuğunu kırdı ve ne boş vaatler boş hayaller ne de geçmişin mirası artık Seferihisar’ın önünü aydınlatamaz. Son olarak AKP’nin Seferihisar’daki adayına dair söyleyecek bir sözüm kalmadı. Mizahla espri ile siyaset yapmaya çalıştık anlamıyor yalan iftira ve hakaretle siyasetine devam ediyor.

 

 

 

1782443_315561181902391_1261216554_o
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.