Ustanın Anısına

Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlköğretim Okulu Sanat Kulübü öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Olcay Malkaya önderliğinde Seferihisar Ulamışlı ressam Necati Özsu anısına resim sergisi açtı.

 

Seferihisar Yeni meydanı Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açılan sergide Necati Özsu’nun eserleriyle birlikte öğrenciler tarafından hazırlanan 42 resim sergilendi. Seferihisarlıların büyük ilgi gösterdiği sergiye, Necati Özsu’nun torunları da katıldı.

 

Sergiyle ilgili konuşan Görsel Sanatlar Öğretmeni Olcay Malkaya şunları söyledi: “Öğrencilik yıllarımda benim gibi Seferihisarlı olan Ressam Necati Özsu ile tanıştım, onun resimlerindeki naif tarzından etkilendim. Şimdi görev yaptığım Şehit Öğretmen Mehmet İzdal Ortaokulu’nda Necati Özsu’nun torunu olan Sudem Özsu ile karşılaşınca heyecanlandım. Yılsonu yapılacak olan Resim Sergisine dedesinin resimlerinden de koyalım fikri bizde heyecan yarattı. Sudem Özsu kendi akrabalarından da bulabildiği tüm resimleri sergiye getirdi. Necati Özsu’nun naif tarzı ile yaptığı özellikle Seferihisar – Azmak koyu temalı resmi çok ilgi çekti.”

 

Sergi 2-7 Haziran tarihleri arasında açık kalacak.

NECATİ ÖZSU KİMDİR?

Necati Özsu 1922 yılında Ulamış Köyünde (Mahallesinde) doğdu. Kızılçullu Köy Enstitüsü’ndeki öğrenimini ekonomik sebeplerden ötürü yarıda bırakarak köyüne geri döndü. Köyünde (Ulamış) tütüncülük yaparak yaşamını devam ettirdi. Bu sırada tamamen kendi imkânlarıyla Kültür Sanat Dergisi “Nasır”ı çıkarttı ve bu dergiyi 37 sayı boyunca yaşattı.  Bir süre sonra çevre köylerde yaşayan aydınlarla birlikte “Saban” adlı ikinci dergiyi çıkarttı. Altı ay süren bu dergiden sonra öykü yazmaya yöneldi. Çeşitli dergilerde yayımlanan öyküleriyle tanındı. Ölmeden kısa bir zaman önce Kültür Bakanlığınca “Tükenen Karanlıklar” isimli Hikâye kitabı 5000 adet basılmıştır. Sanatçının yaklaşık 50 civarında yağlı boya tablosu bulunmaktadır.

DSC_3335 DSC_3339 DSC_3349 DSC_3352

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.