Üretici Pazarı Agora AVM’de Kuruluyor

2003 yılından itibaren sektöre getirdiği yenilikler, ilkler ve özel projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam eden Agora Alışveriş Merkezi, 27-28-29 Nisan’da Seferihisar Belediyesi işbirliği ile “Antik Teos’tan Agora’ya Doğal Lezzetler Festivalini”  İzmirlilerle buluşturuyor.

 

 

 

 

 

Köylünün Tarlasından Kentlinin Sofrasına…

27-28-29 Nisan’da A ve B blok ön girişte gerçekleşecek olan festivalde Ege Bölgesinin en popüler, en hareketli yerlerinden biri olan Sığacık Kaleiçi’nin popüler çarşısı kurulacak. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği çarşıda yer alan en gözde ürünler, yöre kadınlarının evde hazırlayıp ziyaretçilerin damak tadına sunacağı, börek, gözleme, turşu, reçel, sarma ve çeşit çeşit ege otları Agora Alışveriş Merkezi’nde şık sunumlarla tezgâhlarda yerini alıyor olacak. Muhteşem sunumların yer alacağı, aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz bu güzel ortamda daha önce birçoğunun adını bile duymadığımız bol bol çeşit yemek lugatınıza eklenecek. Bazılarını bildiğiniz ama yemekte nasıl kullanılabildiğini düşünemediğiniz, bazılarının da dağda kırda görmüş olsanız da yenildiğini hiç bilmediğiniz birçok çeşit bu festivalde yer alacak.

 

Antik Teos’un Doğal Ortamı Agora’da Can Buluyor

Seferihisar, Ege Bölgesi’nde İzmir il sınırları içerisinde yer almaktadır. Seferihisar ilçesi topraklarında en eski yerleşim yeri Teos olup, burasının M.Ö. 2000 yıllarında Akalardan kaçan Giritliler tarafından kurulduğu ve Kar yalıların bir kenti olduğu bilinmektedir. İzmir’in Seferihisar ilçesi Türkiye’nin ilk cittaslow (sakin şehir) şehridir. Cittaslow’un kriterlerinden biri de kendi özelliklerini, yerel ürünlerini korumak, mutfaklarına sahip çıkmaktır. Tamamen yerel üreticilerin mahsullerinin yer aldığı bu doğal ortam İzmir’de Agora Alışveriş Merkezi’nde can bulacak.

27-28-29 Nisan’da Festivale Özel Alanında Uzman Konukların Söyleşi ve Workshopları A Blok Etkinlik Alanında Ziyaretçileri Bekliyor…

27 Nisan Perşembe günü saat 16:00’da İzmir Köy Kooperatifin ilk kadın yöneticisi SS Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sayın Neptün Soyer ile  “Tarımsal Kalkınmada Kooperatiflerin ve Kadının Rolü”, 28 Nisan Cuma günü saat 14:00’de hastalıkların ve yabancı otların yönetimi, yeşil gübreleme, kompost oluşturma ve örtüleme gibi konularda da bilgiler verecek olan  Ziraat Mühendisi Füsun Tezcan ile “Börtü Böcek İçin Doğa Dostu Öneriler ve Ev Yapımı İlaçlar” ,29 Nisan’da Keçe Sanatçısı Ayfer Güleç ile Keçe Atölyesi festival  kapsamında Agora’da olacak.

Festival Kapsamında Çocuklar Toprakla Buluşuyor!

27-28-29 Nisan’da gerçekleşecek festivalde çocuklarda toprakla, tohumla ve lavanta ile buluşturacak. Öğretici ve çok eğlenceli aktiviteler saat 14:00’de Lavanta Atölyesi ile başlayarak, Buğday Değirmen Atölyesi, Tohum topları atölyesi ile sona erecek.

Seferihisar Bandosu Muhteşem Performansıyla Festivale Renk Katacak…

1926 yılında İzmir’in Çeşme ilçesine yaptığı ziyarette zeybek oynayan Seferihisarlı Abdurrahim Koyuoğlu’nun oyununu çok beğenen Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bunu gençlere öğretin, bando kurun’ demesi üzerine kurulan Seferihisar Bandosu nefesleri kesecek muhteşem performansıyla festivale gelen ziyaretçileri büyüleyecek.

Hem üreticimize katkı sağlayacak hem de ziyaretçilere aradığı her çeşit ürünü rahatlıkla bulabileceği bu keyifli festival rengârenk görüntülere sahne olacak. İzmir’de bu kapsamda ilk kez gerçekleştirilecek olan festivale birçok lokasyondan ücretsiz servisler de kaldıralacak. Ayrıntılı bilgiyi Agora Alışveriş Merkezi sosyal medya hesapları ve danışma noktasından edinebilirsiniz. BURADAN

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.