Üniversiteli Gençler Köylü Çocuklarla Buluşuyor

Seferihisar Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortaklığıyla hazırlanan “Köyde şenlik var” projesi başladı.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönülleri üniversite öğrencileri ve Seferihisar Çocuk Belediyesi çalışanları, ilçenin altı köyünü kapsayan ve bir hafta sürecek eğitim ve eğlence amaçlı “Köyde Şenlik Var” isimli projeyle köylü çocuklarla buluşuyor.

 

Seferihisar’a bağlı altı köyde 21-27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin amacı  “ülkemizin köyde yaşayan yerel halkın temel hakları konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak, sağlık ve hukuk alanında eğitimler vermek, yerel halk ile üniversiteli gençler arasındaki iletişimi güçlendirmek, alanında uzman kişilerin desteği ile çocuklara eğitim konusunda yardımcı olmak, kültür sanat alanında faaliyetler düzenleyerek yerel halkın bu konudaki ilgilerini geliştirmek” olarak açıklandı.

 

Ulamış, Düzce, Turgut, Orhanlı, Gödence köylerinde gerçekleşecek köyde şenlik var etkinliklerinde eğlenceli drama atölyeleri, çocuk etkinlikleri, yetişkinlere yönelik atölyeler ve kültürel etkinlikler yer alacak.

 

26 Haziran 2014 Perşembe günü Gödence Köyü muhtarlığı işbirliğiyle Gödence Köyü’ne Kültür Evi kurma çalışmaları başlatılacak.

 

University Students Meet the Peasant Children

 

DSC_4465 Foto 1 Foto 2 Foto 3

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.