Üniversite ve Turizmciler Bölgesel Turizm İçin Buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 1. Bölgesel Turizm Kongresi başladı.

 

25-27 Mart 2016 tarihleri arasında Seferihisar’da düzenlenen kongrede, turizmdeki gelişme ile birlikte ülkeler ,bölgeler ve destinasyonlar arasında giderek artan rekabet, seyahat anlayışındaki değişmeler, turistlerin beklentilerindeki farklılaşma, turistik mal ve hizmetlerdeki çeşitlilik farklı ölçeklerde turizm ile ilgili değerlendirmeler yapma ihtiyacının karşılanması ile turistik bölge ve destinasyonların sahip oldukları karşılaştırmalı üstünlükler, doğal ekonomik varlıklar ile sosyo – kültürel varlık, değer ve olayları bağlı çekim güçleri uyguladıkları turizm politikaları tartışıldı.

 

Kongreye Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Seferihisar Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Ulu,  Fevziye Hepkon Yüksekokuu Müdürü Prof.Dr. Alp Timur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, Seferihisar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Necdet Hacıoğlu, Köykoop Başkan Yardımcısı ve SS Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, Alaçatı Taş Otel İşletmecisi Zeynep Öziş, Urliçe Şarapçılık İşletmecisi Bilge Bengisu Öğünlü, çok sayıda davetli ve yüksekokulda öğrenim gören öğrenciler katıldı.

 

 

İlk günü Seferihisar Çağan Irmak Salonu’nda başlayan kongrenin açılış konuşması Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün tarafından yapıldı. Rektör Füzün yaptığı konuşmada Seferihisar’ın son yıllardaki marka değerinin artışına dikkat çekerek, İzmir’de, Seferihisar’ı Cittaslow modeliyle buluşturup yeni bir yerel kalkınma modelini Türkiye’ye sunarak turizm gözdesi haline dönüştüren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.

 

İlk gün yapılan oturumda bölgede bulunan önemli işletme ve farkındalık yaratan kişiler ve kuruluşlar olarak www.seferipazar.com internet sitesi adına Köykoop Başkan Yardımcısı ve SS Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, Alaçatı Taş Otel İşletmecisi Zeynep Öziş, Urliçe Şarapçılık İşletmecisi Bilge Bengisu Öğünlü birer sunum gerçekleştirdi.

 

İkinci gün yapılacn oturumda Sinan Şener tarafından Selçuk ilçesinin swot analizi, DEÜ Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Sevdiye Köksal’ın Söylenceden Gerçeğe Foça’nın Simgesi Foklar sunumu, DEÜ Seferihisar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr. Yeşim Çoşar ve Yrd. Doç. Dr. Ersel Zafer Oral’ın Yat Limanlarının Bölgesel Gelişime Katkısı Teos Seferihisar Yat Limanı Örneği sunumu, Prof. Dr. Jale Akmel’in Seferihisar’ın Turizm Stratejisi planı sunumu,DEÜ Yrd. Doç Dr. Övünç Bardakoğlu ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Tuğba Pala Malkoç İzmir’de Şarap Üretimin Yeri Önemi ve Katkısı sunumu, DEÜ Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucak ve Çanakkale 18 Mart Üni. Özlem Turan’ın Slow Food Akımının Bölge Tuizmine Katkısı Gökçeada Örneği sunumu, DEÜ Yabancı Diller Okulu Dr. Nesine Mirza Slow Food Hareketinin Sürdürülebilir Turizm Kalkınmasındaki Yeri sunumu, Aksaray Üni. Öğretim Gör. Yusuf Acar’ın Slow Food Kapsamında Aksaray İli Yerel Mutfağının değerlendirilmesi sunumları yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 1. Bölgesel Turizm Kongresi 27 Mart Pazar günü Uzbaş Arboretum gezisi ve Urla Şarapçılık ziyareti ile sona erecektir.

 

DSC_9067 DSC_9084 DSC_9090 DSC_9097 DSC_9119

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.