Ümit Cingöz’ün Eşine Sürgün

Yerel seçim öncesi AK Parti’de yaşanan aday belirleme süreci ve ilçelerde seçime gidilecek ekiplerin belirlenmesi sırasında parti ile bağlarını kopartan Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, görevinden istifa etmişti. Partideki sorunlar nedeniyle bağlarını kopartan Cingöz hakkında daha sonra disiplin süreci başlatılmıştı. Cingöz’ün Seferihisar Devlet Hastanesi’nde görev yapan eşi Aylin Cingöz’ün Urla’ya sürülmesine karar verildi. Hastanede uzun yıllardır taşeron şirket Duman Kardeşler’in yetkilisi olarak görev yapan Cingöz’ün aynı görevi yapabileceği gerekçesiyle Urla Devlet Hastanesi’ne gönderilmesi talep edildi. Şirket “ihtiyacımız var” derken Güney Kamu Hastaneler Birliği’nin “karar kesindir” dediği belirtildi.

 

Kararın arkasında, istifa sürecinde Cingöz ile karşı karşıya gelen İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın olduğu iddia edildi.  Eşinin başka bir ilçeye gönderilmesinin ardından duruma tepki gösteren Cingöz’ün telefonda Akay ile tartıştığı belirtildi. Parti yönetiminden gelen baskılara dayanamayan taşeron şirket durumu Aylin Cingöz’e bildirirken Cingöz de izne çıktı. İznin ardından Cingöz’ün Urla’ya gitmeyerek görevinden istifa edeceği öğrenildi.

 

YAZIKLAR OLSUN

Konuyla ilgili açıklama yapan Ümit Cingöz, “Ben partiye 12 yılımı verdim. Bunun 5.5 yılında ilçe başkanlığı yaptım. Zamanımdan, maddi imkanlarımdan fedakarlıkta bulundum. Alınan karara baktığımda il başkanının ne kadar küçülebileceğini gördüm. Aslında bu kadar küçüleceğini ve düşeceklerini düşünmemiştim. Yöneticilere siyasi baskı yaparak bana ceza vermeye çalıştılar.  Hastanede personel şefi olarak çalışan birisinin kime ne zararı olabilir ki? Yazıklar olsun” dedi.

 

 

197978_141269432607952_1055476_n

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.