Uluslararası Futbol Turnuvası Başlıyor

Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) Başkenti Seferihisar’da 23-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında uluslararası futbol turnuvası düzenlenecek.

Dünyada yükselen futbol trendi olan plaj futbolunda Türkiye ve uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren Seferihisar, geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Türkiye’nin en modern plaj futbol sahası ve mevcut çim futbol sahasında, birbirinden yetenekli gençleri ağırlayacak. 10-13 yaş arası genç futbolcular, hem yeteneklerini sergileyecek hem de aynı yaş guruplarındaki arkadaşlarıyla dostluk köprüleri kuracak.

Seferihisar Belediyesi tarafından gerçekleşecek turnuvaya Fenerbahçe Spor Okulları Almanya’dan Hamm, KKTC’den Yeniboğaziçi, Irak’tan Duhok, Şanlıurfa Halfeti, Çanakkale Gökçeada, Diyarbakır Sur, Manisa Soma, ve Seferihisar Spor takımları katılacak. Ayrıca Şanlıurfa Halfeti’den gelecek olan kız futbol takımı, Seferihisar Spor Kız Futbol Takımı’yla gösteri maçı gerçekleştirecek. Turnuvada mücadele edecek 160 genç, Seferihisarlı ailelerin yanında kalacak.

İlk kez gerçekleştirecekleri turnuva nedeniyle heyecanlı olduklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Biz her yıl çeşitli organizasyonlarla gençlerimizi farklı yerlerde yaşayan yaşıtlarıyla buluşturmaya çalışıyoruz. İlk görüşte birbirlerini tanımayan gençlerin, 10 gün sonra gözyaşlarıyla birbirlerine sarılarak ayrıldığını, yıllar geçse de dostluklarının sürdüğünü görüyoruz. Biz gençlerimizin  “Dünya Vatandaşı” olmaları için projeler üretmeye devam edeceğiz. Futbol turnuvasını ilk kez yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından 160 genci misafir edeceğiz. Futbol bu dostlukların kurulmasında çok iyi bir araç. Bu yıl sekiz misafir takımla başlıyoruz. Bundan böyle de her yıl devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

23 Mayıs Cumartesi günü kortej yürüyüşü ve açılış gecesiyle başlayacak etkinlikte, futbol karşılaşmaları 25 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Turnuva 31 Mayıs Pazar günü düzenlenecek kapanış programıyla tamamlanacak.

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.