Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle andık

Gazeteci yazar Uğur Mumcu,
Seferihisar’da düzenlenen törenle anıldı.
Seferihisar Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğiyle düzenlenen tören Çağan Irmak Salonu’nda gerçekleşti.

Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, CHP Konak, Buca, Gaziemir ilçe başkanları ve Seferihisar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gülcan Sayın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde Çağan Irmak Salonu fuaye alanında Uğur Mumcu’nun hayatı ve kitaplarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

Tören öncesinde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel; “Türk basınının simge ve değerli isimlerinden Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu’yu büyük bir özlemle anıyoruz. Onun ne kadar büyük bir gazeteci olduğunu, ne kadar önemli bir isim olduğunu ve ne kadar aydın bir gazeteci olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. 27 yıl önce katledildiğinde 1970’li yılların ortasından itibaren başladığı, 1980 ve 1990’lı yılların başında söyledikleri dinlenseydi belki Türkiye şu anki tabloyu yaşamayabilirdi. Fakat umutsuz da değiliz. Aydınlık bir Türkiye için önümüze bakıyoruz. Uğur Mumcu’nun izinde, onun fikirlerini hep birlikte yaşatmak için tüm varlığımız ve tüm arkadaşlarımızla çalışacağız” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise “Araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi olarak hafızalarda yer eden, bombalı saldırı ile yaşamını yitiren Uğur Mumcu’yu rahmet ve saygı ile anıyorum. Meslek yaşamı boyunca tüm tehditlere karşın gerçekleri yazdı. Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 27 yıl geçti. Umudumuz pırıl pırıl gençlerimiz ve sizlersiniz. Bugun burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak “24 Ocak 1993 tarihinde yaşamdan koparılan usta gazeteci Uğur Mumcu’yu bir kez daha özlemle ve saygıyla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 24 Ocak aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılı dışişleri Bakanı Sayın İsmail Cem’in ve Diyarbakır Emniyet Müdürü iken teröre kurban verdiğimiz Sayın Gaffar Okkan’ın da ölüm yıl dönümüdür. 24 Ocak’ta aramızdan ayrılan ülkemizin yetiştirdiği bu üç değerli insana Allahtan rahmet diliyorum. Bugün Uğur Mumcu’nun savunduğu çağdaş düşünceler milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı tarafından daha gür bir sesle dile getirilmeye devam etmektedir. Bu da şunu gösteriyor ki hiçbir düşünce topla, tüfekle, cebir ve şiddetle asla ve asla yok edilemez. Bir devleti ayakta tutan, toplumsal barışı ve huzuru sağlayan yegâne güç adalettir. Adalet sisteminin iyi işlemediği toplumlarda mafya, terör, kaçakçılık, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve emek sömürüsünün önüne geçilemez. Ne yazık ki günümüz de bu olumsuzluklar sıradan olaylara dönüşmüş durumdadır. Bir tarafta git gide yoksullaştırılan, işsiz ve aşsız bırakılanlar, diğer tarafta da ihalelerle zenginleştirilen trilyonluk vergi borçları bir çırpıda silinenlerin olduğu bir toplumda, toplumsal barış ve adaletten söz edilemez. Ne yazıktır ki yıllar yılı demokratik, çağdaş ve laik eğitimden adım adım uzaklaştırılan toplumumuzun karşısına bir de üretime dönük olmayan bir eğitim sistemi ve üretimden kopuk bir ekonomi çıkarılınca ortaya milyonlarca genç işsiz ve gelecek kaygısı yaşayan umutsuz bir toplum tablosu çıkmıştır. Uğur Mumcu’nun hayal ettiği; barışın, demokrasinin, insan haklarının egemen olduğu bir Türkiye ancak halkımızın desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında gerçekleşecektir” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Gençlik Kolları ve ADD üyeleri tarafından hazırlanan oratoryo ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.