Turuncu Bayram 20 Kasım’da

Sakin Şehir Seferihisar’da, 17.kez “Mandalina Şenliği” düzenleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi gören ve ülkenin önde gelen şenlikleri arasında gösterilen “Turuncu Bayram” 20 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.

 

Dünyanın en kaliteli mandalinasının yetiştiği yer olan Seferihisar, üreticilerle birlikte bu yıl mandalina sezonunun başlamasını yine bayram havası içerisinde kutlayacak. İlk olarak 1960’lı yıllarda düzenlenmeye başlayan ardından yaklaşık 30 yıl sonra 2009 yılından itibaren Seferihisar Belediyesi tarafından tekrar hayata geçirilen Mandalina Şenliği, mandalinanın tanıtımı, pazarlanması, daha iyi koşullarda işlenmesi, markalaşması ve üreticinin daha fazla kazanmasına yardımcı olma hedefiyle gerçekleştiriliyor.

 

ŞENLİKTE FETTAH CAN SAHNEDE

  1. Mandalina Şenliği bu yıl yine eğlenceli etkinliklerle ve heyecanlı yarışmalarla süslenecek. Çarşı meydanından kortej yürüyüşüyle başlayacak şenlik, kapalı pazaryerinde devam edecek. Şenlikte, “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarımı” gibi yarışmalar düzenlenecek ve Türk Pop Müziği’nin ünlü ismi Fettah Can sahneye çıkacak.

 

BU YILKİ ŞENLİK ÇOCUKLARLA BERABER

Mandalina Şenliği’nin bu yıl Dünya Çocuk Hakları günüyle aynı güne denk gelmesi nedeniyle birlikte kutlanacak. Dünyadaki tek Çocuk Belediyesi’ne sahip olan Seferihisar Belediyesi, çocuklarla yarışma jüriliğinden etkinliğin planlanmasına kadar koordineli şekilde çalışacak. Şenlikte, çocuklar için birçok aktivite düzenlenecek.

 

KRAL KRALİÇE ADAYLARI PROVALARLA HAZIRLANIYOR

Yine en çok merakla beklenen Mandalina Kral ve Kraliçesi yarışması büyük heyecana sahne olacak. Seferihisar Belediyesi ve Rönesans Ajans işbirliğiyle hazırlanan kral-kraliçe yarışmasına şu ana kadar 50’nin üzerinde başvuru olması nedeniyle, şenlik günü sahneye çıkacak finalistler ön elemeyle belirlenecek. Şenlik günü, kral-kraliçe yarışmasının jürisinde yine birbirinden ünlü isimler yer alacak. 20 genç, Mandalina Kral ve Kraliçesi olabilmek için podyuma çıkacak.

 

BAŞKAN SOYER’DEN DAVET

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu günlerde herkesin biraz nefes almaya ihtiyacının olduğunu belirterek; “Çiftçimize, köylümüze destek olabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Mandalina Şenliği de bunların bir parçası. Turuncu bayramımız yine çok eğlenceli geçecek. Herkesi bol bol mandalina yemek ve eğlenceli bir Pazar günü hem de yaşadığımız zor günlerde biraz olsun sıkıntılardan uzaklaşmak için 20 Kasım Pazar günü Seferihisar’a davet ediyorum” dedi.

dsc_3903 dsc_3943 dsc_4047 dsc_4452

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.