Türkan Saylan Seferihisar’da sonsuza dek yaşayacak

Seferihisar Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Seferihisar Şubesi işbirliği ile Türkan Saylan Anıtı açılış töreni gerçekleşti.

Başkan Yetişkin;“Türkan Saylan, yaptıklarıyla, öğrettikleriyle, eserleriyle Seferihisar’da hep yaşayacak”Seferihisar Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Seferihisar Şubesi işbirliği ile Türkan Saylan Anıtı açılış töreni gerçekleşti.

Törene Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Heykeltıraş ve ressam Cahit Koççoban tarafından inşa edilerek ilçeye armağan edilen Türkan Saylan anıtı Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda yer alıyor.

Türkân Saylan Kimdir

(13 Aralık 1935, İstanbul – 18 Mayıs 2009, İstanbul), Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski genel başkanıdır.

13 Aralık 1935 günü İstanbul’da doğdu. Cumhuriyet döneminin ilk müteahhitlerinden Fasih Galip Bey ile (evlendikten sonra Leyla adını alan) İsviçreli Lili Mina Raiman çiftinin beş çocuğunun en büyüğüdür.

1944-1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946–1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi’nde okudu. 1963’te İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. 1964-1968 yılları arasında SSK Nişantaşı Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını aldı.

1968 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda Başasistanlığa başladı. 1971’de İngiliz Kültür Heyeti’nin bursuyla İngiltere’de ileri eğitim gördü, 1974’de Fransa’da ve 1976’da İngiltere’de kısa süreli çalışmalar yaptı, 1972’de doçent, 1977’de profesör oldu.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.