Türk Cumhuriyetleri 30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı

Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen üye ülkelerin bağımsızlıklarının 30. yıl dönümünde Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergisi 5 Mart 2021 tarihinde Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açıldı.


TÜRKSOY’un Türk dünyası üyeleri Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti,Özbekistan Cumhuriyeti, Türkmenistan şehirlerinin fotoğraflarından oluşan sergiye SeferihisarKaymakamı Naci Aktaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof.Düsen Kaseinov, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Gürhan Özata veSeferihisar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Mirze katıldı.


Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov Türk Cumhuriyetleri’nin30’uncu bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarının ilk etkinliğini İzmir’in huzur dolu sakin ilçesiSeferihisar’da Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in ev sahipliğinde başlatmanın teşkilatları için kıvançkaynağı olduğunu belirtirken çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.
Türksoy genel sekreteri, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Türksoy, üye ülkelerinden aldığı güçle halklarımız arasında kültür ve sanat etkileşiminin pekişmesineyönelik çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için üstün gayret göstermektedir.Bu çabalar kapsamında üye ülkelerimizin bağımsızlıklarının otuzuncu yıl dönümünde Türk dünyasınınen seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan karelerden oluşan bu sergimiz ile bağımsızlıkkutlamalarını büyük bir heyecan ve coşkuyla başlatmış bulunuyoruz.Kurucu ülkelerimizin tabiatı, tarihi ve mimari dokusu, insan manzaraları ile kültür ve sanatını içerenbu sergimizi beğeni ile izleyeceğinizi umut ederiz.En önemli temennimiz, Türk dünyası kültür ve sanatının yaşatılmasına yönelik bu ve benzerifaaliyetlerin otuzuncu bağımsızlık yılı boyunca başta üye ülkelerimiz olmak üzere yurt içi ve yurtdışında artarak devam etmesidir.’’


BUGÜN ÇOK GURURLUYUM


Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Türk dünyasının değerli sanatseverlerini bu güzel etkinlikte buluşturdukları için çok gururlu olduğunun altını çizerek “Bu kıymetli eserleri bizimle buluşturan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Prof.Dr. Düsen Kaseinov’a tüm Seferihisar adına çok teşekkür ediyorum. Türksoy, Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak vedünyaya tanıtmak için çok büyük çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda gerçekleşen tüm proje ve etkinliklerde TÜRKSOY’un yanında olduğumuzu belirtmek isterim, kültür mirasımız içerisinde yer alanbu kıymetli eserlerimizi umuyorum ki tüm halkımız merakla ziyaret edeceklerdir. TÜRKSOY ile Seferihisar arasında gelişen dostluk tüm Türk dünyasına hayırlı olsun. Seferihisar olarak TÜRKSOY’un İzmir’de temas noktası olmak birçok alanda işbirliğimizi ve paylaşımımızı arttıracaktır. Kültür-Sanatbilgi birikimimizi karşılıklı değerlendirerek Türk dünyasına katkı sağlayacağımıza gönülden inanıyorum. Üye ülkelerin sanatçıları tarafından yaratılan eserler ile açılan sergimiz bu işbirliğinin başlangıcı olacak ve daha nice proje ve etkinliklerde buluşacağız” dedi.​

Türk Cumhuriyetleri  30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı
Türk Cumhuriyetleri  30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı
Türk Cumhuriyetleri  30. Yıl bağımsızlık sergisi Seferihisar’da açıldı
pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.