Tunç Soyer’e Sevgi Seli

5 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve yeniden CHP Seferihisar Belediye Başkan Adayı olan Tunç Soyer, çok çalışmanın, samimiyetin, dürüstlüğün ve bir ilçenin kaderini değiştirmiş olmanın karşılığını görüyor ve bu gururu Seferihisarlılarla birlikte yaşıyor. Seferihisarlılar her gün artan coşkuyla Tunç Soyer’le sevgi yumağı oluşturuyor.

BİNLER ÇOLAK İBRAHİM’E YÜRÜDÜ

Çolak İbrahim Bey Mahallesi’nde gerçekleştirilen miting öncesi İlçe Seçim Bürosu önünde toplanan binlerce kişi hep birlikte yürüdü. Muhteşem kalabalık, bir hafta önce Çanakkale Deniz Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte çok konuşulan kalabalığın sayısını ve coşkusunu geçmeyi başardı.

SİYASET KÜLTÜRÜNÜ DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, ilçenin kurtarıcısı Çolak İbrahim Bey’in mahallesinde onun torunlarıyla beraber olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum diyerek başlayan Tunç Soyer, siyaset kültürüyle ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Soyer; “Kişisel hesaplarla, kişisel kavgalarla, paçadan çekiştirip bel altından vurmalarla yapılan siyasetten artık kurtulmamız lazım. Bunu sadece buradaki huzurumuz için değil, gelecek nesiller için yapmalıyız. Çünkü belediye başkanlığı gibi görevlere talip olanlar gençler tarafından izlenir, örnek alınır. Bu çocukların siyasetten uzak kalmaması için, siyasetin iyi insanlar tarafından da yapılmasının mümkün olduğunu göstermek için seviyemize özen göstermeliyiz” dedi.

ÜNİVERSİTE GETİREMEZLER İDDİASINA CEVAP

Başkan Soyer’in üniversite getireceğiz 850 dönüm yer aplanladık, onaylattık ve üniveversiteyi getireceğiz açıklamasına, “üniversite filan gelmez yalan söylüyorlar” diyen AKP Adayına cevap veren Başkan Tunç Soyer; “İstanbul teknik Üniversitesi mütevelli heyetiyle görüşüyoruz. Oradan buraya taşımak gibi bir niyet yok. Biz Seferihisar’da yeni bir üniversite kampüsünden bahsediyoruz.Yaşar Üniversitesi 2002 yılında 54 öğrenciyle açıldı ama şimdi 65oo öğrencisi var. Seferihisar, Yaşar Üniversitesi’nden daha uygun fiziki koşullara sahip. Bu kampüsü kuracağız” dedi.

RAKAMLARLA KONUŞTU

3 bin kişye iş dedik, işsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız dedik. Binin üzerinde SeferiKart’la aşsız ev bırakmadık. 5 yılda 1800 inşaat ruhsatı verdik. Yüzlerce kişi bu inşaatlardan ekmek yedi. Yine 5 yılda 3287 yapı izin kullanma belgesi, binin üzerinde işyeri açma belgesi verdik. Toplam 1500 olan yatak sayısı 3500’e çıktı, birkaç yıl içerisinde 6 bin olacak. Bu bin kişi için istihdam demek.

4 YILDA 80 MİLYON TL TİCARET GİRDİSİ OLDU

Sığacık’a cumartesi ve Pazar günleri ortalama 4 bin araç giriş yapıyor. Restoranlar, esnaf ve pazarcıların toplam cirosu 400 bin lira. Bu yılda yaklaşık 20 milyon, 4 yılda 80 milyon yapıyor. Bu para bu ilçeye girdi.

15 TIR MANDALİNAYI KENDİMİZ İHRAÇ ETTİK

2 milyon lira kaynak ayırarak Mandalina İşleme Tesisi aldık. Üretici birliğimizin şu an 106 üyesi var. Bu yıl 4500 ton mandalina işledik. Seferihisar’ın %10’una tekabül ediyor. Ürünün birim fiyatı üzerine en az 10 kuruş eklediğini biliyoruz. Bu yılda beş buçuk milyon 2 yılda 10 milyon katkı yapıyor. Sadece bu yıl 15 tır yurtdışına gönderdik.

Yani biz iş de sağladık aş da. Bu artarak devam edecek. Bu nedenle “Bu Daha Başlangıç”

SİYASETTEN EMEKLİ OLUNMAZ

Bana göre iki kişiden siyasetçi olmaz diyen Başkan Soyer; “ O da işsiz ve siyasetsiz olan kişilerden. Siyasetin toplumu dönüştürme sanatıdır ve insanın alınteri dökmesinin ne demek olduğunu bilmeyen bir insan, emeğiyle geçinen insanları asla anlayamaz. Siyasi tercihleri net olmayan kişilerden de siyasetçi olmaz. Bugün siyaset sahnesindeki belediye başkan adaylarına bakın. Hepsinin inandıkları siyasi düşünce, felsefe, ideoloji doğrultusunda hayata bakıp, siyasi düşüneleriyle ilgili Seferihisar’ı dönüşüme sokmak için göreve talipler. Onların aday oldukları partileri kimse sorgulamıyor. Ama AKP Adayının ne kadar AKP’li olduğu anlaşılmıyor. Çünkü o koca otobüsleri olmasa Genel Başkanları Tayyip Erdoğan’ın adını bile duymayacağız.

TEPECİK’TE SORDUM CEVAP ALAMADIM, BEKLİYORUM

MADEM AKP’LİSİN ANLAT BAKALIM!

 

Başkan Soyer, madem AKP’lisin diyerek;

O zaman anlat bakalım: 20’li yaşlarda Gezi’de dövülerek öldürülen gençleri,

Bir gecede tayini çıkartılıp, evi barkı dağıtılan binlerce polis memurunu,

15 yaşında öldürülen çocuğu meydanlarda yuhalatan başbakanını,

Ayakkabı kutularını, iki gecede evlerden dağıtılan yüz milyonları,

Fikir suçunda içeride onlarca, yüzlerce, genç, gazeteci, yurtsever insan  yatarken, elini kolunu sallayarak gezen bakan çocuklarını,

Kuran-ı Kerim’le dalga geçen hükümetin en yetkili bakanlarını…

HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGIM VAR

Herkesin görüşüne saygım var ama özellikle AKP’li kardeşlerimize seslenmek istoyurm dien Soyer; “AKP artık 2002’de iktidara gelen parti değil. Bugün iktidarını korumak içib Suriye’yle savaş hazırladığında. Gelin hep birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi bir bahar temizliği yapalım. Yolsuzlukları, tek adam yönetimini, insanları cepheleştirmeyi bir tarafa bırakalım. Bu anlayışı çöpe dökelim. Gelin varlık içinde, özgür biçimde yaşanacak bir Türkiye’ye adım atalım. Gelin aydınlık, tertemiz, barış içerisinde yaşanacak bir memleketi hep birlikte kuralım” dedi.

 

DSC_6785 DSC_6813  DSC_6883 DSC_6886 DSC_6926 DSC_6946 DSC_6949 DSC_6967 DSC_7015 DSC_7016 DSC_7019 DSC_7032 DSC_7034 DSC_7037

 

DSC_6838

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.