Tunç Soyer’den Nişancı’ya İnce Mesajlar

Geçtiğimiz günlerde AK Parti kongresinde konuşan Nişancı Tunç Soyer ve CHP yönetimi ile ilgili ağır ithamlarda bulunmuştu.

Geçen gün yapılan AKP ilçe kongresinde, yeni ilçe yönetimi seçilmiş. Kendilerine başarılar diliyorum. Demokrasinin en güzel yanı, bir kent için farklı görüş ve düşüncelerin uygar bir biçimde yarışmasıdır. Bu nedenle farklılıkları zenginlik kabul ediyor ve hizmet yarışının anlayış ve hoşgörü içinde geçmesini diliyorum. Ne yazık ki, kongrenin ilk söylemleri bu dileğimizin ne kadar zor gerçekleşeceğinin  sinyallerini taşıyor.

 

2014 yerel seçimlerinden sonra, Sayın Hamit Nişancı ile AKP yönetimin bir doku uyuşmazlığı yaşayacağını düşünmüştük. Yanılmışım. Kongre sonucu bu buluşmanın birbirlerine çok yakıştığını kanıtladı. Ancak, kendisine oy vermeyenleri dışlayıp, tehdit ve korkuyla pusturmaya çalışan anlayışla, köhnemiş  ‘çamur at izi kalsın’ çerçevesinde yapılan  siyaset Seferihisar’a hiç yakışmıyor .Saygın siyasetçileri, bu tür politikalardan uzaklaşmaya ve bildikleri, suçladıkları ne varsa, ilgili mercilerle makamlarla paylaşmaya davet ediyorum. Aksi takdirde, onların mertlik ve saygınlığından söz edilemeyecektir.

 

‘Rekor oy almazsam, siyasetin yanından geçmem’ diyorsanız, hiç olmazsa seviyeli siyaset bekleyen tüm Seferihisarlılara saygı gösterip, asgari nezaket ve ahlak kurallarına uymak konusunda hassas davranmalısınız.

 

Sayın Nişancı “devleti tepesine indiririm” demiş benim için. Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü bir devlettir. Bir AKP’li ilçe başkanının balyozu değildir. Çünkü o devlet benim de devletimdir. Ve “adalet mülkün temeli” ise o balyoz ineceği yerde vicdanları kanatmamalıdır. Aslında öfke ve balyoz edebiyatı sadece kafa kırmaya yarar. Oysa horoz dövüşü olmaktan çıkartacaksak siyaseti, yurtseverlik, fedakarlık, vizyon gibi erdemleri yarıştırdığımız bir zemine taşımalıyız. Bunu yapmayı becerebilirsek, Seferihisar’ın sadece bugününü kurtarmakla kalmayacağız, gelecek nesillerin de siyasete ve memlekete sahip çıkmalarını mümkün kılmış olacağız.

 

AKP İlçe Kongresi vesilesiyle görev alan tüm yöneticileri kutluyor, Seferihisar’da hoşgörü ve barışın hakim olduğu bir siyasi iklimi hakim kılmak için katkı vermeye davet ediyorum.

 

Saygılarımla

Tunç Soyer

 

Tunç Soyer

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.