Tunç Soyer’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Değerli Basın Mensupları,

 

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten duygularımla kutluyorum.

 

Demokratik toplumun en önemli dayanaklarından biri basın özgürlüğüdür. Maalesef ki bu özgürlüğün son yıllarda gazetecilerin ellerinden alındığını ve son bir yılda yaklaşık bin gazetecinin işlerinden ayrılmak zorunda bırakıldığını üzülerek izlemekteyiz.

 

Öncelikle bu anlamlı günde basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kalkmasını diliyorum.

 

Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak kamuoyunun sesi olma, doğru bilgi aktarma gibi önemli görevi fedakârca üstlenen basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi temenni ediyorum.

 

Dünyanın her geçen gün yerelleştiği günümüzde özellikle yerel basının önemi her geçen gün artmaktadır. Dijitalleşen hayatta küçücük bir ilçeden çıkan bir ses, bir anda dünyanın gündemine oturabilmektedir. Oysa yerelde gazetecilik her geçen gün zorlaşmakta, zorluklarla boğuşmaktadır. Özellikle yerelde basın mensubu olmanın ekonomik, hukuki, fiziki zorluklarını görmekte, mesleklerini yapmakta zorlandıklarını izlemekteyiz. Bu anlamlı günde özellikle yerel gazetecilerle dayanışma içerisinde ve ortak akılla, yerel basının çalışma alanlarını rahatlatmak ve mesleki kapasitelerini arttırmak için çareler üretmeliyiz.

 

Ülkemizin, 2015 yılı itibariyle işsiz kalan basın emekçilerinin yeniden evlerine ekmek götürebilmelerinin sağlandığı, çalışma güvenliği ve özgürlüğünün verildiği, sansür oluşturan nedenlerin ortadan kalktığı, özgür medyanın var olduğu ve vatandaşların daha özgür yaşadığı bir ülke olmasını diliyorum.

 

Tunç Soyer

Seferihisar Belediye Başkanı

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.