Toplu Hayvan Mezarı İddiasına Açıklama

Seferihisar’da toplu hayvan mezarı iftirasına, belediyeden açıklama!

Seferihisar’da zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürülen kedi ve köpeklerin bulunduğu mezar ortaya çıktı. Kazı,korkunç iddia ve iftiraların ardından belediyeden detaylı açıklama geldi.

Seferihisar Devlet Hastanesi’nin yakınında bulunan moloz ve atık döküm alanında çok sayıda hayvanın siyah poşetler içinde gömüldüğü toplu bir mezar bulundu.

İhbar sonrası bölgeye giden Anadolu Hayvan Hakları Derneği üyeleri kepçeler yardımıyla kazı başlatınca korkunç manzara ortaya çıktı.

Bölgede çukura gömülü çok sayıda kedi ve köpek ölüsü bulundu. Hayvanların zehirlenerek öldürüldükten sonra gömüldükleri iddia edildi.

Kazı işlemi sonrası hayvanseverlerden gelen büyük tepkinin ardından Seferihisar Belediyesi’nden açıklama geldi.

Belediye ‘toplu hayvan mezarı’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek bahsi geçen alanın eski hayvan bakım evi civarındaki hayvan mezarlığı olduğunu açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Seferihisar’da toplu hayvan mezarı bulundu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsi geçen alan, eski hayvan bakım evi civarındaki hayvan mezarlığıdır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereği ölen hayvanlar çukur açılarak ve kireçleme işlemi yapılarak gömülmektedir. Fakat bir yıldır hayvan mezarlığımız, yapımı tamamlanan Prof. Dr. İsmet Sungurbey Geçici Hayvan Bakım Evi arkasına alınmıştır.

29.06.2016 tarihinde bahsi geçilen yerde görülen hayvan ölüleri tarafımızca gömülmemiştir. Yaptığımız incelemede bir köpek, bir kedi ölüsü ve birkaç adet açılmamış çuval ve büyükbaş hayvanlara ait deri ve sakatatlar bulunmuştur. Fakat ölülerde kokuşma gerçekleştiği için otopsi işlemi yapılamamıştır. Dolayısıyla zehirlenip zehirlenmedikleri anlaşılamamıştır.

Seferihisar Belediyesi, eski hayvan bakım evinin yetersizliği nedeniyle, bütçesinin çok üzerinde bir bakım evi projesi geliştirmiş ve bunu hayvan severlerin desteğiyle tamamlamayı başarmıştır. Şu an Türkiye’nin en modern en geniş kapsamlı, içerisinde tam teçhizatlı ameliyathanesinden, hayvanların özgürce türlerine göre gezmelerini sağlayacak gezinti alanları bulunan ilgili kurum ve kuruluşlardan ruhsatlı yeni bakım evinin yapımını gerçekleştirmiştir. Sokak Hayvanları için kampanyalar yaparak ve bütçesini zorlayarak onlara doğal ortamlarında yaşamaları imkanı sağlayan Seferihisar Belediyesi, her zaman Türkiye’nin hayvan haklarını en çok savunan kuruluşlarından biri olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Bakım evimiz Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından rutin olarak denetlenmekte olup, aylık faaliyet raporları Orman ve Su işleri 4.Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürlüğü’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne düzenli olarak gönderilmektedir.

Yapılan basın açıklamasında, bir mahalleden 80 adet kedi ve köpeğin kaybolduğu iddiasını gerçekleştiren kişilerin, hayvanlarının kayıp olmasıyla ilgili belediyemize herhangi bir başvurusu da bulunmamaktadır.

Hakkımızda hayvanları zehirleyip, gömdü gibi asılsız iddia ve hakaretlerde bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacak ve sonuna kadar takipçisi olunacaktır.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.