Tepecik İlkokulu ‘’Kadın, Dünyayı Döndürendir’’ dedi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Seferihisar Tepecik İlkokulu öğretmenlerinin hazırlamış olduğu klip büyük beğeni topladı.

Dünyanın bir kadın etrafında döndüğü temasına dikkat çekilen proje de Tepecik İlkokulu öğretmenleri, 1-A sınıfı velileri ve öğrencileri yer aldı. Hayatın bir kadının fedakarlığıyla başladığını ve yetiştirmesiyle bittiğini, kadının hayatta tamamlayıcı bir rol üstlendiğini ana tema edinen destek videosuyla kadının emeğine dikkat çekildi.

Ajans Teos’un teknik destek ve kurgusuyla hazırlanan videoda, 1-A sınıfı velilerinin ve öğrencilerinin evlerinde çekilen fedakarlık ve emek içeren görüntüleriyle birlikte okulda çekilen görüntülerde ise  kadının eğitimde, bir birey yetiştirme de hayatta temel bir parça olması detayıyla devam etti. “İnsan, insan derler idi insan nedir şimdi bildim” şarkı sözleriyle de projeye genel bir tema atfedilirek tamamlandı.

Tüm toplum için anlamı özel ve önemli olan bir gün adına, yaptıklarının az bile olduğunu belirten veliler ve öğretmenler, bu destek projesinin içinde yer aldıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirttiler. Veliler, proje öncüsü olan 1-A sınıfı öğretmeni Esen Ak’a, kadınların emeğine, hayattaki varlığına karşı göstermiş olduğu duyarlılık ve destekleri konusunda teşekkür ettiler. Her koşulda kendisine gururla destek olduklarını da vurguladılar.

KADIN DEMEK ‘’SEVGİ’’ DEMEK; KADIN DEMEK ‘’EMEK’’ DEMEK

Proje öncüsü Esen Ak, ‘’Bu okulda 15 yıldır görev yapmaktayım. Her zaman okulumla gurur duydum. Velilerimle yıllardır harika etkinlikler ortaya çıkardık ve çıkarmaya da devam edeceğimize inanıyorum. Kadın demek ‘’sevgi’’ demek; kadın demek ‘’emek’’ demektir. Onların varlığını soldurmak yerine daha çok yeşertmeliyiz, yollarına ışık tutmalıyız. Çünkü kadın dünyayı döndürendir. Bununla birlikte bu projede bana destek olan tüm velilerime, öğrencilerime, öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tepecik Mahallesi’nin kadınlarının emeğine yönelik daha birçok hedefim var ve bunları hayata geçirip onlara faydalı olmak için çabalayacağım. Bu planlarım için de çok heyecanlıyım. Hemcinslerime faydalı olmak beni mutlu eden önemli şeylerden biri’’ diyerek sözlerini tamamladı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.