Teos Marina’da Tatbikatlar Başladı

3.000 yıl önce İon döneminde kuzey liman olarak kullanılan, doğanın cömertçe sarıp sarmalayıp doğal ve güvenli olması sebebiyle denizcilerin güvenle sığındığı yerde, 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Teos Marina’da, her türlü olumsuz koşula hazır olmak için yangın ve deniz kirliliğine karşı tatbikatlar yapıldı.

Hizmetlerini sürekli geliştiren Teos Marina ekibi, gerçekleştirdiği tatbikatlarla, marinada yangın ve denize yakıt dökülme risklerine karşı hazır olduğunu gösterdi. Belirsiz zamanlarda, habersiz, farklı senaryolarla yangın tatbikatı gerçekleştiren ekip, sanki gerçekmiş gibi müdahale ve alınması gereken önlemleri gerçekleştirip, adeta zamanla yarıştı. Meke firması ile birlikte yapılan deniz kirliliğini önleme tatbikatında ise deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durum mücadele planı çerçevesinde ekipman kullanımı ve ekiplerin hazırlığı uygulamalı olarak tatbik edildi.

Yapılan bu tatbikatlarla yatçı konuklarının emniyetini en üst seviyede tutmak ve olası yangın risklerine karşı en kısa sürede doğru müdahale yapılabilmesi için ekiplerini sürekli eğiten Teos Marina yönetimi, olası çevre kirliliğinde de erken müdahale temizliğin yayılmadan temizlenmesini hedefliyor.

3.000 yıldır denizcilerin güvenli limanı olarak hizmet veren bu coğrafyayı geleceğin denizcilerine temiz bir şekilde miras bırakabilmek için çok çalıştıklarını ifade eden Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, deniz kirliliğinin %95’inin derelerden gelen katı atıklar ya da iyi arıtılmamış kanalizasyon atıkları gibi karasal etmenlerden kaynaklandığını, bu sebeple kıyılardaki kent sakinlerine ve yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünü ifade etti.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.