Taş Ocağı Müjdesi

Orhanlı’ya yapılması planlanan taş ocağına İzmir Valiliği “dur” dedi. “ÇED Gerekli Değildir” raporunu valilik iptal ederken, kararı Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından duyurdu.

Geçtiğimiz Pazar günü İzmir Erkence zeytininin gen merkezi Seferihisar Orhanlı Vadisi’ne taş ocağı yapılması için verilen ÇED Olumlu Raporu’na karşı eylem gerçekleştirilmişti.

Tunç Soyer’in açıklaması:

Taş Ocağı ile ilgili ilk müjde geldi.!

Orhanlı’da kurulması planlanan taş ocağına ilişkin olarak, 2011 yılında verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı, avukatımız Şehrazat Mercan’ın yazılı başvurusu üzerine, İzmir Valiliği tarafından iptal edilmiştir.

Bu durumda iptal edilen karara dayanarak alınan 2. ÇED raporunda verilen kapasite artışına ilişkin karar,  ilk işlem ortadan kaldırıldığından artık sonlandırılmalıdır.

Ayrıca ocak ve tesis 238 dönüm zeytinlik alanın ortasında bulunmaktadır. 3573 Sayılı Kanuna göre de buraya ÇED uygun raporu verilemez. 2. ÇED sürecinin de iptal edildiği müjdesini bekliyoruz.

Belediye olarak tarım ve ekolojik alanlarımızı koruyacağız.

Bizim de altınımız, zeytinyağımızdır.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.