Tarım Müdürlüğü’nden Beyler barajına 100 Bin sazan

İzmir İl Orman ve Tarım Müdürlüğü Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen 100 bin adet yavru sazan balığı Beyler Barajına Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bırakıldı.


Türkiye’de ekonomik ve tabii türler arasında yer alan sazan balığı avcılığı amatör ve profesyonel balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı, Seferihisar ilçesinde gözde konumda olan deniz balıkçılığına alternatif olarak tatlı su balıkçılığı, Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile bölgede yaşayan vatandaşlar için gelir getirici yeni kazanç olacak.

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Dilşat Ondoğan,” İlçemizde mevcut balık popülasyonunu canlandırmak balık miktarını koruyarak sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, aynı zamanda amatör olta balıkçılığının gelişmesine katkı sağlamak için İzmir İl Orman ve Tarım Müdürlüğü bünyesinde yer alan Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yüzbin adet yavru sazan balığını Seferihisar Beyler Barajına bıraktık, bölge halkına hayırlısı olmasını dileriz” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.