Tarihi Bando’dan İlk Konser

Seferihisar Belediye Bandosu ilk halk konserinde Sığacık Kaleiçi’nde muhteşem bir geceye imza attı.

 

1926 yılında Atatürk’ün verdiği 10 Lira’yla kurulan ve 1980 yılına kadar faaliyetlerini sürdüren Belediye Bandosu üç yıllık çalışmalarının ardından ilk halk konserini gerçekleştirdi. İlçede gerçekleşen törenlerde sahne alan bando, ilk konserini Sığacık Kaleiçi’nde yaklaşık bin beşyüz kişinin önğnde verdi.

 

Şef Fevzi Topuzlu ve Hasan Bülbül öncülüğünde çalışan bando, 30 kişilik ekibiyle Sığacık’ta yaklaşık 2.5 saat süren konserinde izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Gecenin sonunda Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcıları Gürhan Özata ve Nilgün Durmazer, koro şefleri Fevzi Topuzlu ve Hasan Bülbül’e çiçek vererek teşekkür etti.

 

SEFERİHİSAR BANDOSU

1926 yılında  Atatürk’ün Çeşme ziyareti sırasında, aranızda zeybek oynayan var mı? sorusu karşılık, ayağa kalkarak zeybek oynayan Seferihisarlı Necati Çınar’ın oyununu çok beğenen ve 10 Lira vererek, bunu gençlere öğretin, bando kurun diyen Atatürk’ün talimatıyla bando kurulmuştu Bando 11 Nisan 1934’te Atatürk’ü Seferihisar’ın girişinde karşılamıştı.  Seferihisar Belediyesi Bandosu 1980 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştü.

Üç yıl önce Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan çağrıyla başlayan Bando çalışmaları, çeşitli meslek guruplarından 20 kişinin katılımıyla çalışmalara başladı. Fevzi Topuzlu’nun ve Hasan Bülbül’ün şefliğini yaptığı bando, Türkiye’nin ilk Sakin Şehri Seferihisar’ın, Cittaslow Birliği logosundan yola çıkılarak turuncu renkli kıyafetler kullanıyor.

 

DSC_7398 DSC_7399 DSC_7402 DSC_7426 DSC_7432 DSC_7443 DSC_7457

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.