Tarih Günümüze Taşındı

Seferihisar Belediyesi, ilçedeki tarihi çeşmelerin restorasyonunu hayırseverlerle birlikte gerçekleştirdi.

Tarihi ve kültürel mirasların korunması ve gelecek nesillere aktarılması bilinciyle hareket eden Seferihisar Belediyesi, bu bağlamda ilçedeki tarihi çeşmelerde restorasyon çalışması başlattı. İlk kez yapılan bu uygulama Seferihisar Belediyesi ve Seferihisarlı hayırseverleri bir araya getirdi.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan çalışmalarda tarihi çeşmelerin restore edilerek tekrar kullanıma açılması ve turizme kazandırılması amaçlandı. Seferihisar Belediyesi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla hayırseverlere ulaşıldı.  Çağrıya cevap veren hayırseverler Hayrettin Uçak, Erbay İndağ, Ömer Beşli, Seferihisar ‘da bulunan 4 çeşmenin restorasyon çalışmalarını üstlendi.

Seferihisar’ın Hıdırlık, Camikebir, Çolak İbrahim Bey ve Turabiye mahallelerinde bulunan çeşmeler kullanıma yeniden açılırken, restorasyon çalışmalarının 27,450 TL’ye mal oldu.  Seferihisar halkı tarafından da büyük takdir gören çalışmalarla ilçenin tarihi çeşmeleri, hem aslına uygun olarak restore edildi hem de çeşmelerinden akan suyuna tekrar kavuştu.  Buram buram tarih kokan çeşmeler yazın gerek yerli gerekse yabancı turistlerin dikkatlerini tekrar çekmeye başlarken, yeniden kavuştukları görünümleriyle de turizme hizmet etmeye devam ediyor.

 

unnamed (2) unnamed (3)

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.