Söz Sırası Halkın

Seferihisar Belediyesi “şeffaf belediyecilik” ilkeleri doğrultusunda bir yeniliğe daha imza attı. Karar alma süreçlerine Seferihisarlı vatandaşın daha aktif katılım sağlaması için Seferihisar “Ortak Akıl Platformu” kuruldu.

 

Uygulamayla vatandaş doğrudan meclis gündemine kendi fikriyle dâhil olabilecek. Seferihisar Ortak Akıl Platformu ile ilçede yaşayan vatandaş, meclis üyesi gibi meclis gündemine teklif sunabilecek, karar süreçlerinde daha aktif bir rol alacak.

 

Yaptıkları yeni çalışmayla ilgili bilgiler veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Göreve geldiğimiz günden itibaren demokrasiyi “sandık demokrasi”nden ibaret görmedik. Karar alma süreçlerine aktif olarak katılımın sağlanması için birçok yeniliğe imza attık. Teknolojinin de nimetlerinden yararlanarak tüm iletişim kanallarımızı katılımcılığı arttırmak için kullandık. “Seferihisar Ortak Akıl Platformu” da bu doğrultuda hayatımızı kolaylaştıracak. Hemşehrilerimizin katılımını arttırmasının yanında meclis üyesi ya da birim müdürü gibi yönetimin her kademesinde seslerinin daha gür çıkmasını sağlayacak” dedi.

 

Sistem nasıl işliyor?

http://soap.seferihisar.bel.tr/  adresinden ulaşılabilen sisteme yakında kiosk ve mobil uygulamalardan da ulaşılabilecek. TC kimlik numarası ile üye olan ve giriş yapan hemşehrilerimiz kamu yararına olan fikrini “Yeni Fikir Ekle” butonuyla kaydedecek. Konu moderasyon onayından sonra yayınlanacak. TC kimlik numarasıyla üye girişi yaparak ilgili konuyu “destekle” butonuna basıp destekleyen vatandaş sayısı 100 olduğunda konu meclis gündemine gelecek. Fikir, niteliğine göre meclis kararı gerektirmiyorsa 50 destekçi bulduğunda müdürler toplantısına gündem maddesi olarak eklenecek.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.