Sorumlular Hesap Verene Kadar Peşini Bırakmayacağız

Gezi eyleminin sembol isimlerinden Berkin Elvan’ı sonsuzluğa uğurlarken Eğitim Sen Seferihisar temsilciliği ilçe meydanında basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı açıklamada Eğitim Sen Seferihisar Temsilcili Başkanı Nihat Keni; “Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dahil, bütün sorumlular hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Seferihisar 80.Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına Eğitim Sen Seferihisar Temsilciliği üyeleri, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İlçe Teşkilatı ve Gençlik Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, öğrenciler ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Eğitim Sen Seferihisar Temsilciliği Başkanı Nihat Keni’nin açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Keni yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gezi direnişi sırasında Başbakan’ın “destan yazmanla” övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Berkin Elvan’ı, faşizme karşı milyonların ayağa kalktığı, Gezi direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısarülük’ün, Medeni Yıldırım’ın ve Ahmet Atakan’ın yanına uğurluyoruz.

Berkin Elvan’ın katili, sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında “talimatı ben verdim”, “kahraman polisimiz destan yazdı” sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur.

Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedebini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dahil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

 
)
 

 

DSC_3990 DSC_4013 DSC_4027 DSC_4031 DSC_4033 DSC_4039

pubg uc

3 YORUMLAR

  1. SİZLER YOZGATLI MI TOKATLIMISINIZ?MUSTAFA KEMAL DONAT VE SECİM DİYEN KİŞİLER?O ÇOCUĞUN RESMİNİN FOTOMONTAJ OLDUĞUNU MISIRDAKİ SAĞIR SULTAN DUYDU SEN DUYMADIN DİMİ?ÇÜNKÜ BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAN CAHİLLER GURUBUSUNUZ.GAZETE OKUMAZSINIZ KİTAP OKUMAZSINIZ SONRA BİLGİÇLİK TASLARSINIZ.ŞEHİTTEN BAHSEDİYORSUN BİZ TERÖRÜ KURUTACAK BATAKLIKTAN BAHSEDİYORUZBİZ SOLCUYSAK ALLAHSIZ ATEİST DEĞİLİZ BU BİR… BİZİM DE ALLAHIMIZ VAR VATAN SEVGİMİZ SENDE OLMADIĞI KADAR VAR.HİÇ BİRİMİZ DE HIRANT DİNK DEĞİLİZ(Bİ ŞEY YAZIYORSAN SOYADINI DOĞRU YAZ.)TC DE ŞİMDİYE KADAR HİÇ KİMSE TUTTUĞUN PARTİ KADAR ARKA ÇIKIP ONLARI ŞIMARTMADI GÖ….NÜ KALDIRMADI.KALK SONRA BANA ŞEHİTTEN BAHSET.O ŞEHİTLER SENDEN FAZLA BİZİM CANIMIZI AÇITIYOR.MÜCADELEMİZ DE O ŞEHİTLERİN GELMESİNE VESİLE OLAN KAPİTALİZMİN UŞAKLARINA KARŞIDIR.. DİNİ SATARAK HALKI KANDIRARAK SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTENLERE VERİLEN SAVAŞI VE NİÇİN ÖLDÜKLERİNİ GÖREMİYORSAN ACIRIM SİZE.MADALYONUN İKİ YÜZÜ VARDIR.TEK YÜZÜNE BAKMAYIN.BU VATANI TEK SEVDİĞİNİ ZANNETME APTALLIĞINA KAPILMAYIN.KİMSE BOŞUNA CANINI VERMEZ..

  2. ey vatandaş bu kadarmı körsünüz berkin dediniz durdunuz şehit polislerin adını bile anmadınız ekmek almaya gitmiş he evinden 6 kilometre elinde sapan boynunda bandana cebinde patlayıcı halay çeken o deyil he sizler bunada montaj dersiniz .bölücü tarafta her kim olursa olsun vatan hayinidir sokaklara dökülüpte cav cav yapmayın gerçi sizler için fark etmiyor hırat dinç olursunuz ermeni olursunuz her kılıga girersiniz fakat şehit yakını olamassınız vatan perver olamassınız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.