Şoförler Özgecan İçin Eylemde

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüs şoförü tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan için Seferihisarlı şoförler araçlarıyla eyleme katıldı.

 

Seferihisar’da sivil inisiyatif tarafından iki gündür sürüdürülen Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de destek verdiği ve yedi gün devam edecek yürüyüş ve oturma eylemine Seferihisarlı minibüs ve otobüs şoförleri de destek verdi.

 

Yaklaşık 50 araçla konvoy yapan şoförler yaptıkları basın açıklamasıyla Özgecan Aslan’ı öldüren minibüs şoförü Suphi Altındöken’e lanet yağdırdı.

 

Şoförler adına açıklama yapan Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Acar; Değerli katılımcılar, annelerimiz, ablalarımız , kardeşlerimiz, abilerimiz. Mersin’de yaşanan bu kötü olayı Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak esefle kınıyoruz. Bunu yapanlar bilin ki bizden birileri değildir. Şoför esnafı demek ekmeğine, aşına, ailesine ve aracına binen her yolcusunu kendi namusu sayıp emanet sayan kişi demektir. Bunu böyle bilmenizi bu olayın bir daha ülkemizde gerçekleşmemesini canı gönülden istiyorum. Gün yüzü görüp en son güneşi gördüğünde cezaevine giren bu caniler, inşallah cezaevinden çıkmayı göremeyecekler, güneşi bir daha göremeyecek, idamla cezalandırılacaklardır. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

 

Seferihisar’da devam eden Özgecan eyleminin ikinci gününe Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Seferihisar CHP Kadın Kolları, CHP Gençlik Kolları, Seferihisar Kent Konseyi, Sivil toplum kuruluşları ve Seferihisar halkı da katıldı.

Eylem beş gün daha sürecek.




 

DSC_6083 DSC_6099 DSC_6103 DSC_6107 DSC_6108 DSC_6110 DSC_6112 DSC_6119 DSC_6134 DSC_6156

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.