Sırbistan’da Kültürümüzü Temsil Ettik

Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’da yapılan  Uluslararası Halk Dansları Festivali “Bujanovac_Vranje 2015” de Türkiye’yi temsil etti.

Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu geçtiğimiz günlerde Sırbistan’ın Bujanovac şehrinde uluslararası düzeyde gerçekleştirilen “Bujanovac_Vranje 2015” halk dansları festivalinde kına gecesi mizanseni yaptı. Farklı kültürleri ve insanları tanımak amacıyla yapılan festivalde, Türkiye’den sadece Seferihisar Belediyesine bağlı Halk Dansları Topluluğu katıldı. İzleyenlere Türkiye’ye özgü geleneksel kına gecesi gösterisini sunan topluluk, kullandıkları aksesuarlar ve kıyafetlerle de dikkatleri üzerlerine çekti. Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri gösteriyle izleyenlerden büyük beğeni toplarken en çok ilgi gösterilen gruplardan da biri oldu.

 

1 Ağustos gecesi gerçekleştirilen gösteriden sonra topluluk, farklı ülkelerin halk kültürlerini tanımak amacıyla Sırbistan, Makedonya, Macaristan, Yunanistan gezileri de düzenledi. Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Selanik’te Atamızın evine de ziyarette bulundu. Toplamda 6 gün süren kültür gezisi yeni kurulan dostluklarla son buldu.

 

Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül İzmir’in kurtuluş şenliğinde İzmir Kent Orkestrası ile birlikte yapacakları gösteriye hazırlanmaya başladı.

 

IMG_3201 IMG_2922 IMG_2794

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.