Sığacık Mekan Önerileri

Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’ın kıyı kesimi olan Sığacık son zamanlarda Ege Bölgesi’nde en çok turist çeken beldelerin başında geliyor. Kaleiçi ve çevresi gün geçtikçe gelişiyor. Her geçen gün butik otel sayısı artıyor, yeni konsept mekanlar açılıyor. Sizler için rehber niteliğinde olacak bu yazıdaki tüm mekanlar kendi deneyimlediğim ve severek gittiğim yerledir. Sığacık’ta en iyi kahvaltı nerede yenir, en iyi gözlemeyi neresi yapar, akşam yemeği için en iyi balık restoranı hangisidir, canımız dondurma çekti peki nereden alalım gibi sorularınızın cevaplarını rahatlıkla bulabileceğimiz leziz bir liste hazırladım.

🍴 Sığacık Kaleiçi Köy Pazarı

Pazar

Her pazar enfes bir pazar kuruluyor. Yaprak sarma, turşu, envai çeşit reçeller, ev yapımı hamur işi yiyecekler, limonata ve karadut gibi ev yapımı organik içecekler ile bin bir çeşit tatlı seçeneğini bulabileceğiniz bu pazar hem samimi hem de üreticiden direkt olarak sizinle buluşuyor. Ziyaretinizi Pazar günü yaptığınızda göreceksiniz ki Sığacık baya hareketlenmiş. İşte bunun sebebi bu pazar! Taze taze tüketmek için öğleden önce pazara gitmenizi öneriyorum.

🍴 La’dude Art Cafe

La'dude Art Cafe - Gözleme

Kaleiçi’nde en iyi gözleme nerede yenir sorusunun cevabı La’dude Art Cafe. Ben İzmir tulumlu gözlemesini çok beğeniyorum. Ayrıca patatesli, peynirli, otlu ve kaşarlı gibi bildiğimiz gözleme çeşitleri bulunuyor. Sığacık’ta sayısız gözlemeci bulunuyor fakat bir çoğu ya hazır yufka kullanıyor ya da içine koyduğu ürünler (taze kaşar, lor peyniri vb.) iyi olmayabiliyor. Bu yüzden La’dude Sığacık’ta en iyi gözleme yapan mekan olarak göze çarpıyor.  Ayrıca pazar günü köylü teyzelerin yaptığı el açması gözlemeler de denenmeye değer. Kahvaltı için de La’dude’yi tercih edebilirsiniz. Serpme kahvaltısı Sığacık’ta yine en iyileri arasında bulunuyor. La’dude’nin ayrıca Bahçe ismiyle akşam yemeği servis yaptığı ikinci bir mekanı bulunmaktadır.

Adres: 134. Sokak No:88 Konum için tıklayın

🍴 Gardenya Butik Otel

Gardenya - Kahvaltı

Sığacık’ın en lüks butik oteli olan Gardenya’nın cafesi hem kahvaltı hem de öğlen vakti türk kahvesi, latte gibi içecekler ile brownie ve cheesecake gibi tatlılar için muhteşem bir yer! Her ayrıntısı düşünülerek yaratılan bu eşsiz mekan kalitesiyle ön plana çıkıyor. Butik otel olmasından dolayı eğer otelde konaklamıyorsanız rezervasyonlu gitmeniz gerekiyor.

Adres: 128. Sokak No:11 Tel: 0232 743 21 19 Konum için tıklayın

🍴 Milos Meze & Balık Restoranı

Milos mMasası

Sığacık’ta irili ufaklı sayısız balık restoranı bulunuyor fakat Milos kendine has tarzıyla diğerlerinden farklı olduğunu hemen hissettiriyor. Kullandığı kaliteli ürünler, akşam taze taze sunulan kendine özgü mezeler ve balıklar, çalışanların güler yüzü ve samimiyeti doğal olarak Milos’u Sığacık’ın en iyi rakı-balık restoranı yapan özelliklerin başında geliyor. Milos’un kurutulmuş domatesve fesleğenli mezgit mezelerini çok beğendim. Milos ile ilgili tek olumsuz düşüncem bazı mezelerinin fiyat aynıyken az miktarda servis edilmesi.  Atom, isli uskumru… Bu tarz mekanlarda işini severek yapmak başarının önemli bir parçasıdır. Milos bu konuda Sığacık’ın en iyisi olmayı hak ediyor. Zaten yerel diğer işletmelerde bunu açık açık dile getiriyor, nereye gidip sorsanız akşam yemeği için Milos’u öneriyorlar. Hafta sonu yoğunluğunu göze alarak rezervasyonlu gitmenizi tavsiye ederim.

Adres: Milos diye sorun gösterirler 😉 Konum için tıklayın

🍴 Sevin Pastanesi – Sakızcı Baba Dondurma

Sığacık’a geldiğinizde göreceksiniz ki bir çok çay bahçesi, gözlemeci ve dondurmacı bulunuyor. Günübirlik uğradığınızda, yemek sonrasında veya benim gibi günün her saati dondurma yiyebilen bir bünyeye sahipseniz Sevin Pastanesi’nin dondurmalarını denemelisiniz. Bana göre Sığacık’ın en iyi dondurmasını kesinlikle burası yapıyor. 10’dan fazla çeşit dondurma mevcut ve benim favorilerim; Antep Fıstığı, Karadut ve Sakız. Asıl yeri Seferihisar merkezde olan Sevin Pastanesi’nin leziz dondurmalarını yaz sezonunda da Sığacık liman caddesi üzerinde Burç Restoran’ın önünde bulabilirsiniz.

🍴 Neriman Tokdil Ekmek Fırını

Seferihisar’ın en meşhur fırınlarından biri de Neriman Tokdil Ekmek Fırını. Sığacık’ta da şubesi bulunuyor. Kara fırın kullanıyor ve gevreği meşhur. Boyozunu ise yağlı buluyorum. Tercih sizin. 🙂

 

 

Sığacık Mekan Önerileri

 

 

 

Ege’nin Yazıları İçin Tıklayın

http://www.seferihisarhaber.com/author/ege

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.