Sendikal Faaliyetlerin Cezalandırılmasına Hayır !

Seferihisarda Eğitim Sen’e bağlı 36 eğitim bilim emekçisine sendikal faaliyetleri nedeniyle soruşturma açılması ve bir yıllık kademe durdurma cezası ,1/30 maaş kesim cezası ile cezalandırılmasına ilişkin Eğitim sen İzmir 6 nolu şube Yürütme kurulu Seferihisar Eğitimsen Temsilciliğinde Seferihisar Temsilciliği Yürütme kurulu, işyeri temsilcileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

 

 

 

 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitimsen İzmir 6 Nolu Şube başkanı İsmet Süzer : Biz aslında bu saldırıların nedeni iyi okuyor ve iyi anlıyoruz . Gereğini de yapacağız . İktidar ve uzantısı güçler ülkenin yeniden dizayn edilmesi, kamunun bir bütün olarak tasfiyesinin hedeflediğini, KHKlar la OHAL süreci ile dizayn edilmeye çalışılan sistemin çalışmalarının bir parçası olarak görüyoruz .

Biz Akp rejiminin neyi hedeflediğini kamuyu neden bitirmek istediğini , bu ülkenin aydınlık yüzü olan öğretmen arkadaşlarımıza neden saldırdıklarını , kamu emekçilerini neye dönüştürmek istediğini çok açık net bir şekilde görüyoruz. ve bu hukuksuzluğa asla rıza göstermeyeceğiz , diz çökmeyeceğiz boyun eğmeyeceğiz. Seferihisar’da arkadaşlarımızın ceza alması için özel tertip oluşturan kişilerin takipçisi olacağız .

Bu kişiler Seferihisar’daki eğitim sorunlarını çözeceklerine ,canla başla büyük bir özveri ile çalışan üyelerimizin çalışma barışlarını bozmalarının bedellerini er yada geç hukuk ve adalet karşında ödeyeceklerdir.
Seferihisar milli eğitimin ciddi anlamda siyasi kadrolaşmaya bağlı olarak Seferihisar halkına ve çocuklarına geleceğine verdiği zararları vardır . Üniversite sınavı sonuçları ortada …
ilçeden deyim yerindeyse beyin göçüne neden olan en önemli unsur
Seferihisar ilçe milli eğitim müdürlüğü ve siyasi uzantılarıdır.

Danıştay kararları ile sabitlenmiş ilçedeki yönetim meşrutiyetleri olmayan konumlarını vicdanlarını karartarak sürdürmektedirler.
Arkadaşlarımızın 29 Aralık eylemini illegal bir eylemmiş gibi formülüze edenler, bizleri soruşturmalar ile mücadelemizden, insan sevgisinden , halkların eşit kardeşçe yaşaması taleplerimizden vazgeçireceklerini sananlar bizi takip etsinler.

Bu kara zihniyete karşı Seferihisar , İzmir’de ,
ve ülkenin her tarafında karşılarında duracağız.
Sendikal eylemlerin yargılanmasına HAYIR !

36 arkadaşımız yalnız değildir !
Onurumuzdur!

Şunu da söylemekte yarar görüyoruz .
Referanduma sayılı günler kalmışken emekçilerin hedef haline getirilmesine karşılık Seferihisar’da ki emek ve demokrasi güçleri ile mücadelemizi büyütüp gereken cevabı vereceğiz!

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.