Seferihisarlı Gençlere Avrupa Fırsatı

Seferihisar Belediyesi, gençlere Avrupa’nın kapılarını açtı. Hem de konaklama, ulaşım, sigorta ücretsiz, cep harçlığı da projeden hediye…

 

Seferihisar Belediyesi Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH/EVS) gönderen kuruluş akreditasyonu aldı. Belediye, 18-30 yaş arası gençlerin “Avrupa Gönüllü Hizmeti” yapmasına olanak sağlayacak.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçede yaşayan gençleri “dünya vatandaşı” yapma yönünde çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önceki yıllarda Avrupa Birliği projeleriyle yaklaşık 100 genci yurt dışına gönderen Seferihisar Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti yetkisi kapsamında yıl boyunca yüzlerce gence daha yurt dışına gitme ve belli bir dönem yurt dışında yaşama imkanı sunmuş olacak. Projeye katılacak olan gençlerin konaklama, ulaşım, sigorta ve cep harçlıkları proje kapsamında karşılanacak.

 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlerin bu fırsattan yararlanmalarının hayatları boyunca faydasını görecekleri bir deneyim olduğunun altını çizdi. Başkan Soyer;  “Seferihisar Belediyesi olarak aldığımız bu akreditasyon bizim için çok şey ifade ediyor. T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ve AB nezdindeki ilgili Ulusal Ajanslar nezdinde yer alan akreditasyon, Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında proje yapmak isteyen kurum ve kuruluşların bu kapsamda proje yapmaya yönelik motivasyonlarının, idari, mali ve beşeri yeterliliklerinin değerlendirilmesi ile AB komisyonu ve Kurumumuzca tanınmasına ve veri tabanında yayınlanmasına yönelik uygunluk tespiti sürecinden oluşuyor. Böyle bir akreditasyona sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Şimdi gençlerimiz bize başvurarak, oluşacak programlara dahil olmalarını bekliyoruz. Böylelikle, Avrupa’da yaşayan yaşıtlarının ve meslektaşlarının çalışma ve teknik koşullarını görerek, kendilerini geliştirmeleri ve kıyaslama yapma fırsatı yakalayacaklar. Tüm gençlerimizi bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

 

AGH süreci ve başvuruları ile ilgi ayrıntılı bilgi, Seferihisar Belediyesi Eurodesk Temas Noktası olan Etüd Proje Müdürlüğü’nden Aslı Odabaş ve Hande Gül Sevinç’ten alınabilir.

 

eurodesk1

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.