Seferihisarlı Çocuklar Ödüle Doymuyor

 

Seferihisar Belediyesi bünyesinde kültür-sanat ve sporda eğitim alan çocuklar, ulusal ve uluslararası platformlarda her gün yeni bir başarı hikayesine imza atmaya devam ediyor.

 

Bursa Valiliği tarafından 23-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen 3.Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivalinde Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerine iki ödül geldi.

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin üçüncü maddesinde yer alan “çocuğun yüksek yararına  kamuoyunun dikkatinin çekilmesi” ve “çocuk hakları fikrinin yaygınlaştırılmasını” hedefleyen 3. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Bursa’da gerçekleşti.  Çocukların isteği doğrultusunda Bursa Valiliği Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi öncülüğünde başlatılan Uluslararası Çocuk Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi Anadolu Üniversitesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin destekleriyle düzenlendi.

Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen yarışmaya Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi fotoğrafçılık kursu öğrencilerinden Nazlıcan Ateş 178 eser arasında,  resim dalındaki yarışmada ise Şahsenem Körpe 341 eser arasında ilk 10’a girerek derece yapmayı başardı.

Çocukların başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Her geçen gün bir çocuğumuzun ya da bir takımımızın başarı haberini alıyoruz. Son yıllarda hem 12 aya yaydığımız spor eğitimlerimiz hem de yine yıl boyu devam eden kültür-sanat eğitimlerimiz meyvelerini vermeye başladı. Küçük yaşta ilgi alanlarına göre eğitim alan bu çocuklar çok daha büyük başarılara imza atacaklar. Seferihisar Belediyesi olarak gençlerimiz için elimizden gelen olanakları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

 

DSCN9947 IMG_5754 IMG_5784

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.